Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Vinete Umplute > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Vinete Umplute

Timp de preparare: 1 ora.
Indrediente:3 vinete mari, 1 ceapa, 4 rosii, 1 capatana de usturoi, sare, piper, ulei pentru prajit, branza telemea rasa. Reteta de vinete umplute se poate prepara si fara branza si atunci obtinem o reteta de post delicioasa.
Electrocasnice: aragaz, cuptor de aragaz sau cuptor cu microunde
Ustensile de Bucatarie: tigaie de teflon pentru prajit, spumiera, strcuratoare, razatoare de bucatarie.

Ca sa preparam aceasta reteta vegetariana de vinete umplute, mai intai spalam vinetele si le taiem pe lung, fara sa le curata de coaja. Cu o lingura, scobim miezul si il tocam marunt cu un cutit de bucatarie.

Cum se pregatesc vinetele

Intr-o tigaie pentru prajit, incingem putin ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Cand devine translucida, adaugam miezul de vinete tocat si lasam cateva minute sa se prajeasca. Tocam rosiile bucatele mici si le adaugam in tigaie. Amestecam toata compozitia si mai lasam pe aragaz inca 2-3 minute.

Cum se prepara compozitia pentru vinete umplute

Scoatem compozitia pentru umplut vinete intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga bine uleiul din ea. Adaugam usturoiul tocat.

Scoatem compozitia intr-o razatoare de bucatarie

Umplem fiecare jumatate de vanata cu compozitia obtinuta si le asezam intr-o tava de cuptor. Aceasta reteta de vinete umplute se poate prepara si la cuptorul cu microunde. In acest caz, asezam vinetele intr-un vas ce suporta cuptorul cu microunde.

Vinetele umplute se aseaza intr-o tava de cuptor

Dam vinetele la cuptor sau la microunde pana cand se inmoaie, iar furculita intra cu usurinta in ele. Cand sunt aproape gata, presaram branza telemea rasa peste vinete si mai lasam la cuptor inca 10 minute. Fara branza, obtinem o reteta de post foarte gustoasa. Daca doriti sa pregatiti aceasta reteta mai rapid, puteti praji jumatatile de vinete inainte de a le umple si atunci timpul de stat in cuptor se reduce.

Vinetele umplute se pot prepara si la cuptorul cu microunde

Vinetele se indulcesc in cuptor, iar compozitia combinata cu branza este delicioasa. Vinetele umplute la cuptor se servesc calde sau reci, ca fel principal de mancare fara carne.

Vinete umplute la cuptorul cu microunde





Retete Culinare cu Poze    Retete Vegetariene