Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Tort Diplomat cu Fructe > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Tort Diplomat cu Fructe

Timp de preparare: pregatire: o ora, la frigider: 12 ore.
Ingrediente:300 g zahar, 3 oua intregi, 300 ml lapte, 6-7 linguri de gelatina (sau 6-7 foite de gelatina), 500 g frisca, esente de vanilie, portocale, fistic, dupa gust, 1 cutie de compot de ananas sau 1 ananas, 2 portocale, 2 kiwi, 1 pachet de piscoturi de sampanie.
Electrocasnice: aragaz, frigider
Ustensile de Bucatarie:1 folie de celofan curat, vas de teflon, tel sau robot de bucatarie
Bucatar: Dna Ica din Severin

Cum se orneaza tortul diplomat cu fructe

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de tort diplomat cu fructe, mai intai frecam cu telul sau la robotul de bucatarie 300 g de zahar cu 3 oua intregi, peste care adaugam 250 ml lapte. Amestecam bine si dam la foc mic pe aragaz, intr-o cratita de teflon care nu lipeste.

Fructe pe tortul diplomat

Separat, intr-un castron, dizolvam gelatina in 50 ml lapte rece, dar scos din timp afara din frigider. Incalzim la foc mic pe aragaz pana se dizolva gelatina. Turnam gelatina dizolvata peste compozitia de lapte, zahar si oua. Fierbem compozitia de tort diplomat pe aragaz la foc moderat, pana clocoteste.

Kiwi pe tortul diplomat

Luam compozitia de tort diplomat cu fructe de pe aragaz si o lasam sa se raceasca. Nu o racim la frigider, ci putem introduce vasul cu compozitia de tort in apa rece. Adaugam 500 g de frisca, esentele dupa gust si bucatele de ananas din compot sau proasptat.

Intr-o cratita cu diametrul de aproximativ 25 cm asezam o folie subtire de celofan curat. Tapetam folia de celofan cu felii de fructe (portocale, kiwi, ananas) si turnam jumatate din compozitia de tort.

Taiem tortul diplomat cu fructe

Peste compozitie, asezam un strat de piscoturi de sampanie cu partea poroasa in sus. Insiropam piscoturile cu compot, iar deasupra asezam restul de crema diplomat si inca un strat de piscoturi insiropate.

Piscoturi de sampanie in tortul diplomat

Acoperim tortul diplomat cu celofan si dam la frigider cel putin 12 ore. Inainte de a servi tortul diplomat cu fructe, il rasturnam cu grija pe un platou mare, astfel incat primul strat va fi format din piscoturi, iar cel de deasupra, din fructe. Reteta de tort diplomat cu fructe este potrivita pentru ocazii si evenimente festive, nunti, botezuri, petreceri aniversare.

Felie de tort diplomat cu fructe

Idei de imbunatatire a retetei de tort diplomat cu fructe:

Gelatina dizolvata se adauga dupa ce fierbe amestecul de lapte, ou si zahar.

Se adauga si 200g stafide.

am o intrebare, se pune la frigider?
Raspuns Da, timp de 12 ore - vedeti pagina urmatoare a retetei.

In loc de ananas se pot folosi capsuni si kiwi.

Intrebare: Frisca nu cumva se bate inainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente?
Raspuns: Daca e frisca, inseamna ca a fost deja batuta:) La ingrediente scrie frisca, deci ori folosm frisca gata preparata, ori o pregatim inainte din smantana cu zahar la mixer.





Retete Culinare cu Poze    Retete Desert