Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Saleuri de Casa Cu Telemea > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Saleuri de Casa Cu Telemea

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cupor 1 ora.
Ingrediente: 200 g margarina, 100 g untura, 1 cana de lapte batut, 3 oua, 25 g drojdie, 3-4 lingurite de sare, 400 g faina, 200 g telemea.
Mai intai preparam aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, untura, laptele batut si sarea. Framantam bine aluatul si il lasam deoparte la dospit aproximativ 2 ore. Apoi, cu un sucitor, intindem foi de aluat de grosime medie.

Aluat pentru saleuri de casa

Batem unul din oua intr-un castron.

Oua batute pentru saleuri

Ungem foile de aluat cu oul batut.

Ungem aluatul de saleuri cu oul batut

Dam branza telemea pe razatoare...

Dam teleaua pe razatoare

... si o presaram peste aluatul de saleuri. O alta varianta este sa incorporam branza in aluat.

Presaram branza peste aluatul de saleuri

Cu un cutit, taiem aluatul fasii subtiri. Daca avem forme speciale pentru patiserie, putem sa le folosim pentru a da un aspect mai frumos saleurilor.

Taiem aluatul fasii subtiri

Asezam saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina. Putem folosi si hartie speciala pentru copt.

Asezam saleurile in tava

Dam saleurile la cuptorul in prelabil incins si le lasam sa se coaca, la foc moderat, pana se rumenesc.

Dam tava la cuptor

Saleurile sunt gata - fragede si crocante pentru aperitiv. Reteta se poate prepara si fara untura, insa aceasta are rolul de le fragezi. Astfel, se pot pastra moi timp de 2-3 zile.

Saratelele sunt gata





Retete Culinare cu Poze    Retete Aperitive