Ingrediente: 1 ceapa, 1-2 castraveti, 1 ardei rosu, 2 rosii, 100 grame de masline, ulei de masline,
200 grame de branza feta de capra
Timp de preparare: 30 de minute
Ustensile de bucatarie: gratar sau o tigaie de teflon sau de fonta.
reparare:
Spalam si curatam legumele: castravetii, ardeii, rosiile si ceapa.
Taiem ceapa felii subtiri si o frecam cu uleiul de masline intr-un castron.
Taiem celelalte legume cubulete si le amestecam in salata greceasca. La urma adaugam si maslinele.
Branza feta de capra este o specialitate greceasca foarte apreciata, usor untoasa si deosebit de gustoasa.
Se gaseste si la noi in magazinele alimentare, la raionul de branzeturi.
Dar, daca ne place alt tip de branza, o putem folosi - telemea de vaca, de exemplu.
Taiem branza bucati mari si o asezam pe gratar sau intr-un vas de fonta incins doar cateva minute, atat cat sa se formeze o crusta
subtire pe desupra. Nu o lasam sa se topeasca.
Adaugam bucatile de branza feta deasupra salatei.
Pofta Mare!
Retete Culinare cu Poze
Salate
|