Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Toba de Casa > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Toba de Casa

Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), falcile, fruntea,urechile si limba, muschiuleti, condimente dupa gust (sare, piper, usturoi, foi de dafin), 1 pahar de vin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Ustensile de Bucatarie: spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:
Se fierb organele si carnea si se lasa sa se raceasca pana cand pot fi apucate cu mana. Sfatul bucatarului: nu aruncam zeama in care au fiert, pentru ca vom avea nevoie de aceasta mai tarziu.

Se fierb ingredientele pentru toba

Taiem carnea si organele pentru toba cubulete potrivite cu un cutit bun.

Se taie ingredientele pentru toba cubulete

Falcile, fruntea, limba si urechile sunt cartilginoase si vor ajuta toba sa se lege.

Prtile cartilaginoase ajuta la legarea tobei

Amestecam ingredientele taiate cubulete intr-o oala mare si adaugam sarea, piperul si usturoiul.

Se amesteca ingredientele pentru toba cu condimentele

Incepem sa umplem stomacul porcului (dupa ce l-am spalat cu otet ca sa se albeasca), cu ingredientele pregatite. Turnam zeama in care au fiert organele si carnea, cat cuprinde stomacul.

Se umple stomacul pentru toba

Coasem stomacul umplut cu ac si ata rezistenta si il punem la fiert pe aragaz in apa in care au fiert si ingredientele , impreuna cu celelalte preparate de Craciun, in apa suficienta cat sa acopere toba si leberul. Nu uitam sa adaugam foile de dafin si vinul in apa de fiert. Dupa ce au inceput sa dea in clocot, intepam din cand in cand toba si celelalte preparate cu un ac subtire, ca sa nu plesneasca.

Se fierbe toba de Craciun

Dupa ce a fiert, inchidem aragazul, scoatem toba si o lasam sa se raceasca putin,

Se scoate toba si se lasa la racit

dupa care o punem la scurs sub o greutate moderata, timp de cateva ore.

Se scurge toba de Craciun

Toba se serveste ca aperitiv pe masa de Craciun si in Meniul de Revelion , alaturi de leber si de alte retete traditionale preparate pentru Sarbatorile de Iarna.

Preparate din porc pentru Craciun

Craciun Fericit!

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Adaugati boia iute sau chiar ardei iute pisat, cateva cuisoare pisate, maghiran si busuioc in cantitati mici.





Retete Culinare cu Poze    Retete de Craciun