Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Tort cu Frisca de Cofetarie si Fructe > 23 mai 2011

Reteta tiparibila de Tort cu Frisca de Cofetarie si Fructe

Timp de preparare: 1 ora si jumatate
Ingrediente: pentru blat avem nevoie de:6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, un varf de cutit de praf de copt;
pentru umplut si ornat tortul: frisca si crema de la cofetarie, fructe si sirop de compot.
Electrocasnice:cuptor electric sau cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: mixer de bucatarie, ustensile de bucatarie pentru ornat
Daca dorim sa economisim timp, deoarece pregatirile de Revelion ne iau mult timp, putem cumpara si blatul gata preparat. Daca dorim sa preparam tortul in casa iata cum se prepara blatul: Se bat albusurile cu putina sare pana se intaresc,dupa care se adauga zaharul si se bat pana cand se topeste zaharul.Se adauga faina si un varf de cutit de praf de copt. Compozitia se introduce la cuptor unde se lasa cca 40 de min. Pentru a fi siguri ca nu se arde se pune o oala cu apa sub tava.

Blatul de tort facut in casa

Ornarea torului: dupa ce blatul de tort se raceste, il taiem cu grija in 3 straturi, pe care le insiropam pe rand cu sirop din compot. Apoi umplem primul strat de blat de tort cu frisca de la cofetarie si cu fructe din compot. Deasupra asezam cel de al doilea strat de blat si repetam operatiunea. In final, imbracam intregul tort cu frisca si il ornam cu crema de vanilie de la cofetarie, folosind ustensilele speciale pentru onat. Putem sa mai adaugam bomboane, fructe, nuca de cocos. Desigur, putem prepara frisca in casa, din smantana proaspata si zahar batute la mixer sau la robotul de bucatarie.

Tortul se orneaza cu frisca si crema de cofetarie

Daca ne ramane frisca sau crema, putem umple cateva pahare pe care le asezam in jurul tortului si le servim cu lingurita, impreuna cu fructele. Este un desert rapid si usor, dar de efect, mai ales pe masa de Revelion. Avem aceasta reteta de tort de la dna Maria din Braila. Ii multumim!

Punem frisca ramasa in pahare





Retete Culinare cu Poze    Retete Desert