Reteta ilustrata de Salata de Orez cu Branza si Iaurt

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente pentru 4 portii: 250 g orez cu bobul lung, 2 ardei grasi (pentru culoare, alegeti unul rosu si unul galben sau verde) 250 g telemea, 4-5 catei de usturoi, 300 g iaurt, 250 g branza dulce de vaca, 1 legatura de marar, sare, piper, 1 fir de ceapa verde.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tocatorul de usturoi
Preparare:
1. Punem orezul la fiert, acoperit, si amestecam des, timp de 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert (in functie de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). Dupa aceea, il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece.
2. Taiem ardeii si telemeaua cubulete mici si le amestecam.
3. Intr-un castron separat, amestecam usturoiul pisat cu iaurtul si cu branza de vaci faramitata bine cu furculita, iar peste acestea adaugam mararul tocat si piperul si gustam de sare.
4.Intr-un vas suficient de mare, amestecam toate ingredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu branza si mararul si le potrivim de sare si piper.
5.Ornam salata cu ceapa verde taiata rondele mici.Salata de orez cu branza si iaurt este o reteta consistenta, potrivita pentru cina sau un pranz usor si dietetic.
Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Salate