Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Bulz Traditional > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Bulz Traditional

Timp de preparare:1 ora
Ingrediente: pentru mamaliga:350 g malai, 1/2 lingurita de sare, 1 litru si jumatate de apa:
pentru bulz:4 oua, 50 g unt, 150 g branza de burduf,150 g branza telemea.

Retete romanesti traditionale bulz ingrediente

Mai intai, preparam o mamaliga mai moale si fierbem ouale. Intre timp, pregatim vasul de lut, tinandu-l in apa rece timp de 15 minute, dupa care il ungem cu unt din belsug, astfel incat bulzul sa nu se lipeasca de vas. Cand mamaliga este gata, punem un strat format din o treime din mamaliga, peste aceasta, branza de burduf faramitata cu furculita, cateva varfuri de cutit de unt si 2 oua taiate in jumatate.

Retete romanesti traditionale bulz mamaliga

Acoperim cu inca o treime din mamaliga si repetam cu branza telemea, celelalte doua oua, unt si, in final, ultimul strat de mamaliga.

retete traditionale romanesti bulz branza

Mai adaugam cateva varfuri de cutit de unt si dam bulzul la cuptor pana cand se rumeneste. Daca nu aveti vas de lut, puteti folosi orice vas rezistent la cuptor.

Retete romanesti traditionale bulz in vas de lut

Cand bulzul se rumeneste, este gata.La cuptor, untul face o crusta gustoasa deasupra.

Retete romanesti traditionale bulz la cuptor

Reteta de bulz este una traditionala romaneasca, mai ales in zonele unde se cresc oi. Bulzul se serveste cald, astfel incat telemeaua sa se topeasca sub mamaliga fierbinte, alaturi de branza de burduf, putin mai iute, si de ouale fierte.

retete traditionale romanesti bulz gata

Pofta mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete Romanesti