Reteta ilustrata de Urzici cu Leurda

Timp de preparare: 40 minute.
Ingrediente pentru 2 portii: 1 kg de urzici, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de leurda, sare, ulei.
Preparare:
1. Curatati si spalati urzicile, folosind o pereche de manusi pentru a proteja mainile de intepaturi. Le opariti 10 minute in apa clocotita, dupa care le scurgeti de apa si, dupa ce se racesc, le tocati marunt.
2.Tocati ceapa si o caliti putin in uleiul incins.
3.Peste ceapa puneti urzicile tocate si le acoperiti cu apa. Le lasati la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca, aproximativ 20 de minute sau pana cand scade sosul.
4.Intre timp, tocati leurda, dar o adaugati peste urzici abia dupa ce acestea au fiert si s-au inmuiat, pentru a-si pastra gustul.
5.Amestecati urzicile cu leurda si gata. Este o reteta de post foarte sanatoasa.
Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Post