Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Oua de Pasti Vopsite Natural > 04 aprilie 2012

Reteta tiparibila de Oua de Pasti Vopsite Natural

Timp de preparare: 30 minute (cojile de ceapa se pun la inmuiat cu 12 ore inainte) .
Ingrediente: cojile de la 1 kg de ceapa rosie, 5-6 lingurite de cafea, 1 sfecla rosie, oua, apa, 3 linguri otet.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: craticioare de fiert
Preparare:
Puteti vopsi ouale de Pasti in diferite nuante de rosu folosind coji de ceapa rosie. Curatati ceapa cu o seara inainte, puneti cojile in apa si le lasati la inmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeti ouale pentru Pasti 10-15 minute impreuna cu cojile de ceapa si 1 lingura de otet pentru a fixa culoarea, dupa care le mai lasati in lichid pana cand obtineti nuanta dorita.

oua vopsite cu ceapa

Pentru a vopsi ouale de Pasti in nuante catifelate de ciocolata, folositi ...cafea. Fierbeti cafeaua intr-un vas suficient de mare ca sa nu dea in foc si apoi adaugati ouale si le fierbeti 10-15 minute. Le mai lasati in cafea pana obtineti nuanta dorita. Nu uitati nici de lingura de otet-obligatorie ca sa fixeze culoarea.

oua vopsite cu cafea

Rosul inchis il obtineti pentru vopsirea oualor de Pasti cu sfecla rosie. Tocati sfecla si o fierbeti 15 minute in jumatate de litru de apa. Adaugati ouale si le fierbeti 1-15 minute, impreuna cu lingura de otet. Le mai lasati in lichid pana ajung la culoarea pe care o doriti.

oua vopsite cu sfecla

Sfatul bucatarului: folositi o lingura de lemn ca sa scoateti ouale, deoarece lingura de metal poate lasa urme pe acestea.Apoi ungeti ouale de Pasti cu ulei pentru a le da stralucire si a pune in valoare culorile.

oua vopsite cu cosulet

Ouale de Pasti vopsite astfel au culori placute si va veti bucura sa stiti ca ati folosit numai ingrediente naturale.

Paste Fericit!

Sugestii de imbunatatire a acestei retete:

Cafeaua trebuie trecuta prin tifon ca sa nu lase zat pe oua. In loc de ceapa care ia destul timp, eu folosesc praful turmeric care este foarte sanatos de consumat - este ca curry, nu stiu daca sa gaseste in tara dar eu in US gasesc si e foarte bun si usor de folosit la colorat oua, fara munca multa, ca ceapa, iar pentru un rosu frumos chiar sfecla de la borcane cea cu rosu intens se poate folosi, nu sfecla cruda.... timpul ete foarte pretios, de ce sa pierdem vremea....

Raspuns: Turmeric se gaseste si in Romania la raionul de condimente sau in magazinele naturiste.





Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti