Reteta ilustrata de Mancare de Miel cu Salata si sos Fricassee

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 41 kg de carne de miel (poate fi si costita), jumatate de pachet de unt (puteti folosi si ulei, daca doriti), 2 legaturi de ceapa verde, 1 salata verde mare sau 2 mai mici, 2 oua, sucul de la 1 lamaie, 2-3 linguri de faina (in functie de cat de gros vreti sa faceti sosul), 1 legatura de marar proaspat, sare, piper dupa gust.
Preparare:
1. Portionati carnea in bucati potrivite si o inabusiti 10-15 minute in untul topit sau uleiul incins, dupa care adaugati ceapa tocata.
2. Dupa ce se inmoaie ceapa, adaugati salata spalata si tocata si acoperiti cu apa. Presarati sare si piper dupa gust.
3. Lasati pe foc, acoperit, aproximativ 1 ora sau pana cand carnea este facuta.
4. Intre timp pregatiti sosul, care este o specialitate greceasca, astfel: amestecati faina si sucul de lamaie cu o furculita, apoi adaugati ouale si le amestecati bine cu restul sosului.
5. Adaugati sosul peste carne abia dupa ce aceasta este facuta si ati luat de pe foc. Amestecati sosul cu carnea si salata si gata.
Este o retetea specific greceasca, pe care o puteti incerca de Pasti sau in orice alta ocazie. Sosul cu lamaie va da un gust deosebit de bun acestui fel de mancare consistent.
Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti