Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Miel la Cuptor cu Glazura de Fructe de Padure > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Miel la Cuptor cu Glazura de Fructe de Padure

Timp de preparare: 2 ore.
Electrocasnice: cuptor, aragaz
Ustensile de Bucatarie: tava de aragaz, pisalog de usturoi
Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime, 2 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper macinat, 1 lingura de ulei de masline, 4 ceme mijlocii, taiate felii subtiri, 350 ml de vin rosu, 1 portocala (sucul si coaja), 1 kg de cartofi taiati cubulete, 400 g morcovi taiati rondele, 1 pahar de suc concentrat de fructe de padure, sucul de la 1/2 lamaie.
Preparare:
Ma intai curatam pulpa de miel de grasime si o asezam in tava de cuptor. Cu un cutit cu varful ascutit, facem mici incizii in care introducem cate o feliuta de usturoi. Ungem pulpa cu uleiul de masline, adaugam sare si piper...

impanam pulpa de miel cu usturoi

... si jumatate din vinul rosu. Daca este nevoie, mai turnam putina apa si dam tava la cuptor pana cand se rumeneste putin carnea.

turnam vinum peste pulpa de miel in tava de cuptor

Cand carnea este aproape gata, turnam deasupra sucul de la o portocala si adaugam ceapa taiata in jurul pulpei.

in tava de cuptor de aragaz turnam sucul de portocale si ceapa

Adaugam in tava si cartofii si morcovii taiati si le dam la cuptor pana cand atat carnea, cat si legumele sunt rumenite si bine facute.

adaugam legumele si dam tava la cuptor

Separat, pe aragaz, turnam sucul concentrat de fructe de padure intr-o craticioara, adaugam coaja de portocala rasa si sucul de la o jumatate de lamaie si lasam la foc mic, amestecand mereu. Putem folosi suc concentrat de coacaze, afine sau orice combinatie de fructe de padure.

facem sisul din fructe de padure

Atunci cand sucul concentrat de fructe de padure se transforma in jeleu si se lipeste de lingura de lemn cu care il amestecam, turnam restul de vin rosu. Il mai lasam sa dea intr-un clocot, amestecand mereu, si gata.

jeleu pentru glazura

Cand legumele si pulpa de miel din cuptor sunt gata, le scoatem pe un platou, asezand carnea in mijloc.

retete de pasti friptura de miel glazurata

Peste pulpa de miel turnam glazura din suc de fructe de padure.

retete de paste miel cu glazura de fructe de padure

Putem servi mielul la cuptor cu glazura de fructe de padure fie cu vin rosu (acelasi care a fost folosit si la reteta), fie cu bere rece belgiana, cu aroma de fructe. Este delicios!

reteta de miel cu glazura se serveste cu bere

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti