Retete culinare turcesti
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Cataif > 23 mai 2011

Reteta tiparibila de Cataif

Timp de preparare:1 ora si 30 minute.
Ingrediente pentru 8 portii:
pentru cataif: 300 g miez de nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou batut, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 50 g de aluat pentru cataif, 175 g unt topi;
pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 lingurita de coaja de lamaie data pe razatoarea de bucatarie
Ustensile de Bucatarie: spargator de nuci, tocator, razatoare de bucatarie
Electrocasnice: cuptor de aragaz

Preparare:
Preincalziti cuptorul inainte de a incepe prepararea prajiturii. Intr-un castron, amestecati miezul de nuca tocat, oul si scortisoara. Luam cate o mana de aluat pentru cataif, il umplem cu miez de nuca amestecat cu scortisoara si ou si il rulam cu compozitia in mijloc. Asezam fiecare cataif intr-o tava unsa cu unt. Turnam untul topit peste fiecare cataif in parte si dam tava la cuptor timp de 30 de minute, la temperatura de 180C. Dupa 30 de minute, dam cuptorul aragazului la 200C si mai lasam 5 minute.
Separat, batem ingredientele pentru sirop. Cand scoatem cataiful din cuptor, turnam siropul pe deasupra si il lasam sa se insiropeze bine. Se serveste la temperatura camerei. Cataiful, o prajitura delicioasa, de origine constroversata, greceasca sau turceasca, este raspandita in tarile arabe, dar a patruns si la noi.

Reteta de Cataif





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale