Retete pentru Halloween
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Crema de Zahar Ars cu Dovleac > 14 iulie 2012

Reteta tiparibila de Crema de Zahar Ars cu Dovleac

Timp de preparare: 1 ora; la frigider: 2 ore.
Ingrediente: pulpa de la un dovleac de marime medie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 6 oua, 2 linguri de rom, un pliculet de zahar vanilat, 1/4 cana de apa, 1/2 lingurita de ienibahar macinat.
Ustensile: mixer, blender sau robot de bucatarie

Ingrediente pentru crema de zahar ars cu dovleac

Mai intai pregatim zaharul caramel cu care sa tapetam forma de prajituri. Punem 1/4 din zahar intr-un vas pe aragaz si amestecam mereu, pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam apa si amestecam in continuare.

Cum se prepara zaharul ars pentru crema cu dovleac

Atunci cand zaharul este complet topit, il luam de pe plita aragazului si il turnam in forma pentru prajitura, tapetand fundul cratitei si peretii acesteia. Lasam sa se raceasca zaharul caramel, care va forma o crusta pe forma de prajituri.

Se tapeteaza forma de prajituri cu zaharul caramel

Intre timp, amestecam dovleacul la blender sau la robotul de bucatarie, astfel incat sa obtinem o pasta cremoasa.

Dovleacul de amesteca la blender sau la robotuld e bucatarie

Compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac se obtine astfel: amestecam la mixerul de bucatarie ouale, restul de zahar (3/4 cana), laptele fierbinte (fiert in prelabil) si pasta de dovleac.

Se pregateste compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac

Adaugam 2 linguri de rom, zaharul vanilat si ienibaharul aromat, dat prin masina de macinat condimente.

Se adauga condimentele la reteta de Halloween

Turnam compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac in cratita sau forma de prajituri tapetata cu zahar caramel si o dam la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte pana cand se rumeneste si mijlocul este copt. Eventual, verificam folosind o scobitoare: infigem scobitoarea in mijlocul cremei de zahar si, daca nu ramane compozitie pe scobitoare, atunci crema este gata.

Dam crema de zahar ars cu dovleac la cuptor

Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o lasam in frigider cel putin 2 ore. Inainte de a o servi, desprindem crema usor cu un cutit pe margini, pentru a o dezlipi de forma de prjituri sau de cratita. Punem un platou deasupra cratitei si rasturnam crema cu dovleac in platou, turnand si siropul de zahar ars deasupra.

Se rastoana crema de zahar ars cu dovleac intr-un platou

Aceasta versiune a retetei traditionale de crema de zahar ars este imbogatita cu aroma deosebita si vitaminele oferite de dovleac si este potrivita ca desert delicios pentru meniul de Halloween.

Crema de zahar ars cu dovleac este un desert delicios pentru Halloween

Happy Halloween!





Retete Culinare cu Poze    Retete pentru Halloween