Retete culinare peste
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Somn Pane > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Somn Pane

Timp de preparare: 1 ora.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de teflon, cutit special pentru curatat pestele
Ingrediente pentru 6 portii: 1 somn de marime medie, 4 oua, 200g malai grisat, 100 ml ulei pentru prajit, sare.
Pentru mujdei: 1 capatana de usturoi, 1 rosie mare, 1 lingurita de sare, apa.
Iata pestele intreg. Acesta este un somn de Dunare, pe care va trebui sa il curatam cu un cutit de peste.

Somnul de Dunare intreg in chiuveta de bucatarie

Capul, coada si aripioarele de dam deoparte, dar nu le aruncam, deoarece pot fi folosite la un bors de peste foarte gustos. Restul de peste il taiem bucati de 5-6 cm.

Cums e taie pestele cu cutitul

Cand pestele este gata curatat si taiat, putem pregati ouale batute cu o furculita intr-o farfurie adanca si malaiul intr-o alta farfurie. Putem folosi si faina in loc de malai, insa crusta nu va mai fi la fel de crocanta.

Pregatim ouale si malaiul

Luam fiecare bucata de peste si o "tavalim" prin malai, apoi faina si iar malai. Dupa aceea, prajim fiecare bucata in suficient ulei. Avem grija sa schimbam uleiul dupa fiecare rand de peste, deoarece malaiul ars care ramanae in tigaie este indigest si, in plus, schimband uleiul, bucatile de peste pane vor fi aurii si vor arata mai bine.

Cum se prajeste pestele in tigaie

Lasam bucatile de peste in tigaie pana cand devin rumene si aurii, iar malaiul se transforma intr-o crusta crocanta.

Pestele se rumeneste in tigaia de teflon

Separat, pregatim mujdeiul: curatam si tocam usturoiul, adaugam sarea si rosia data pe razatoare, fara coaja. Amestecam bine si adaugam apa dupa gust.

Pregatim mujdeiul cu sos de rosii

Asezam cate o portie de somn pane in farfurie si turnam mujdeiul deasupra.

Pestele se aseaza pe o farfurie

Pestele se face innabusit in crusta de malai si este foarte gustos cu mujdeiul preparat cu sos de rosii. In plus, se pastreaza cald mai mult timp. Aceasta reteta de somn pane se poate include intr-un meniu festiv si se serveste cu paine sau cu mamaliga calda.

Somnul pane se serveste cu mamaliga sau cu paine

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete din Peste