Reteta ilustrata de Sarmale in Foi de Varza

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte.
Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut
Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne;
Preparare:
1.Puneti varza la desarat cu 2 ore inainte.
2.Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata, bulionul, sarea si piperul.
3.Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu compozitie, apoi infasurati sarmalele.
4. Tocati cateva frunze de varza si le asezati pe fundul oalei, peste ele sarmalele, iar la sfarsit un alt strat de varza tocata,foile de dafin, 1 lingura de bulion desfacut in apa, un ardei iute..
5. Se dau sarmalele la cuptor aproximativ o ora si jumatate.
6. Se pot servi cu un smantana.
Pofta mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Romanesti