Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Sarmale in Foi de Varza > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Sarmale in Foi de Varza

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte.
Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut
Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne;

retete sarmale ingrediente

Tocati carnea la tocator sau la robotul de bucatarie. Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata marunt cu cutitul, bulionul, sarea si piperul.

retete sarmale amstec

Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu amestecul preparat.

retete sarmale infasurate

Tocati cu cutitul cateva foi de varza si le asezati pe fundul oalei. Ideal este sa folositi un vas roman, din lut. Sarmalele vor fi mult mai gustoase.

reteta sarmale varza

Peste varza tocata asezati sarmalele, iar la sfarsit inca un rand de varza tocata.

reteta sarmale oala

Deasupra presarati sare, piper, cateva foi de dafin si bulionul desfacut in apa rece.

reteta sarmale condimente

Dati sarmalele la cuptor cam 1 ora si jumatate...

retete sarmale la cuptor

...dupa care gustati sa vedeti daca mai este nevoie sa le lasati la cuptor. Cand sunt gata, puteti sa puneti un ardei iute dasupra.

retete sarmale gata

Se servesc cu smantana si vin rosu. Sarmalele se pot servi si a doua sau a treia zi dupa ce au fost preparate. Le puteti reincalzi cel mai bine la cuptorul cu microunde.

retete sarmale portie

Pofta mare!

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Cu multa smantana

Si ku afumatura si putin cimbru, 1-2 oua, dar eu pun condimente pentru sarmale si imi ies super.

Deasupra se mai pune si cimbru si o crenguta de marar uscat, iar printre sarmale se pun bucatele de caizer sau slanina afumata; Evitati smantana, caci reteta este destul de satioasa.

In loc de carne punem carnati.





Retete Culinare cu Poze    Retete Romanesti