Reteta ilustrata de Pui cu Miez de Nuca

Timp de preparare:1 ora si 30 minute.
Ingrediente pentru 4 portii: copanele si pieptul de la 1 pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie telina, 3 felii de paine alba fara coaja, 150 ml lapte, 175 g miez de nuca, 4-6 catei de usturoi, 2 linguri de unt, 1 lingurita de sare,1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de boia iute,4-6 boabe de piper, 2 foi de dafin, 1/2 lingurita de cimbru.
Ustensile de Bucatarie: spargator de nuci, tocator (optional)
Electrocasnice: aragaz sau plita de gatit
Preparare:
1. Puneti carnea de pui la fiert.
2. Curatati ceapa si o taiati in 4, curatati morcovul si telina si le tocati cubulete. Adaugati toate acestea peste carnea de pui, impreuna cu 1/2 lingurita de sare, 4-6 boabe de piper, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita de cimbru si le lasati la fiert acoperit aproximativ 1 ora.
3. Dupa ce carnea este fiarta, o scoateti si o lasati sa se raceasca. Legumelele le mai tineti inca 10-15 minute pe foc, fara capac, sa scada sosul.
4. Intre timp curatati nucile si tocati miezul de nuca.
5. Dupa ce se raceste carnea, o curatati de grasime, o dezosati si o taiati fasii.
6. Faceti o pasta din urmatorul amestec: miezul de la 3 felii de paine inmuiat in lapte, 4-6 catei de usturoi pisat, miezul de nuca tocat si legumele care au fiert impreuna cu carnea, scurse.
7. Amestecati pasta obtinuta cu fasiile de carne.
8. Asezati amestecul obtinut pe o farfurie, sub forma de gramajoara rotunda si deasupra turnati sosul preparat din untul topit condimentat cu 1/2 lingurita de boia iute.
9. O ornati cu frunze de patrunjel. Este o reteta traditionala turceasca ce dateaza de pe vremea Imperiului Otoman. Se serveste la masa de pranz sau cina si este ideala pentru bufet suedez.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale