Retete culinare turcesti
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pui cu Miez de Nuca > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pui cu Miez de Nuca

Timp de preparare:1 ora si 30 minute.
Ingrediente pentru 4 portii: copanele si pieptul de la 1 pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1 felie telina, 3 felii de paine alba fara coaja, 150 ml lapte, 175 g miez de nuca, 4-6 catei de usturoi, 2 linguri de unt, 1 lingurita de sare,1/2 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de boia iute,4-6 boabe de piper, 2 foi de dafin, 1/2 lingurita de cimbru.
Ustensile de Bucatarie: spargator de nuci, tocator (optional)
Electrocasnice: aragaz sau plita de gatit
Preparare:
Puneti carnea de pui la fiert pe aragaz sau plita de gatit.

retete culinare pui la fiert

Curatati ceapa si o taiati in 4, curatati morcovul si telina si le tocati cubulete. Adaugati toate acestea peste carnea de pui, impreuna cu 1/2 lingurita de sare, 4-6 boabe de piper, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita de cimbru si le lasati la fiert acoperit aproximativ 1 ora.

retete culinare legume la fiert

Dupa ce carnea este fiarta, o scoateti si o lasati sa se raceasca. Legumelele le mai tineti inca 10-15 minute pe aragaz, fara capac, sa scada sosul.

retete culinare pui cu nuca sos

Intre timp curatati nucile cu spargatorul de nuci si tocati miezul de nuca cu tocatorul sau cu un cutit.

retete culinare nuci

Dupa ce se raceste carnea, o curatati de grasime, o dezosati si o taiati fasii.

retete culinare carne

Faceti o pasta din urmatorul amestec: miezul de la 3 felii de paine inmuiat in lapte, 4-6 catei de usturoi pisat, miezul de nuca tocat si legumele care au fiert impreuna cu carnea, scurse.

retete culinare pui cu nuca amestec

Amestecati pasta obtinuta cu fasiile de carne.

retete culinare amestec

Asezati amestecul obtinut pe o farfurie, sub forma de gramajoara rotunda si deasupra turnati sosul preparat din untul topit pe aragaz, condimentat cu 1/2 lingurita de boia iute.

retete culinare sos

O ornati cu frunze de patrunjel. Este o reteta traditionala turceasca ce dateaza de pe vremea Imperiului Otoman. Se serveste la masa de pranz sau cina la temperatura camerei sau reincalzita la cuptorul cu microunde. Este ideala pentru bufet suedez.

Pofta mare!

Sugestii de imbunatatire a acestei retete:

Eu cred ca merge un sos de iaurt cu usturoi in loc de unt cu boia iute.





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale