Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pui cu Mere > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pui cu Mere

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 2 mere curatate de coaja si taiate felii, 2 cartofi curatati si taiati bucati, o jumatate de telina, 2 portocale, 1 lamaie, carne de pui - copanele, aripile si pieptul, 6 linguri de pesmet alb.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: tava de cuptor, spumiera

Preparare:
Pregatim mai intai merele si cartofii. Acestia vor fi curatati de coaja si taiati felii. apoi pusi in tava de cuptor unsa cu ulei. Tocam si telina cubulete mici si o adaugam printre cartofi si mere.

Mere, Cartofi si telina in tava de cuptor

Carnea trebuie intai oparita, pentru a se rumeni mai repede in cuptor. O scoatem din oala cu o spumiera si o lasam sa se raceasca cateva minute.

Carnea de pui oparita

Asezam carnea in tava peste cartofi si mere.

Carnea de pui asezata in tava, peste mere si cartofi

Pregatim sosul de portocale: taiem fiecare portocala in jumatate si stoarcem sucul.

Pregatim sucul de portocale

Facem acelasi lucru si pentru lamaie. Sucul de portocale si lamaie va da o aroma deosebita acestei retete de pui cu mere.

Stoarcem sucul de lamaie

Turnam sucul de portocale peste bucatile de carne din tava de cuptor. Aceasta reteta se poate prepara si cu puiul intreg. In acest caz, vom turna sucul de citrice peste intreg puiul.

Turnam sucul de citrice peste pui

Urmeaza tapetarea bucatilor de carne cu pesmet.

Dam friptura de pui cu mere la cuptor

Acesta se va prinde cu usurinta de carnea imbibata in sirop de citrice si se va rumeni delicios la cuptor. Avem grija ca fiecare bucata de carne sa fie acoperita de pesmet pe toate partile. Acesta va forma o crusta crocanta, foarte gustoasa.

Carnea este tapetata cu pesmet

Cand pesmetul s-a rumenit, iar carnea este bine patrunsa, putem sa scoatem friptura din cuptor. O servim alaturi de garnitura de mere si cartofi, cu o salata usoara.

Sugestie de prezentare pentru pui cu mere





Retete Culinare cu Poze    Gratar si Fripturi