Retete culinare paine
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Paine de Casa > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Paine de Casa

Timp de preparare: pregatire: 45 minute, crescut aluatul:1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie: sucitor de aluat, tavi pentru paine
Ingrediente pentru 3 paini: 1,4 kg de faina, 50 g drojdie, 1 lingurita de sare, 1 ligura de ulei pentru aluat si 2 liguri de ulei pentru uns tavile, 1 ligurita de zahar, 700 ml apa calduta (nu fierbinte!).

retete culinare paine de casa ingrediente

Amestecati faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa.

Framantati bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasati sa creasca intr-un loc calduros.

retete culinare paine de casa crescuta

Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 3 si intindeti fiecare bucata cu sucitorul, pana obtineti o foaie de grosime medie.Pe suprafata pe care lucrati intindeti putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul.

retete culinare paine de casa sucitor

Rulati fiecare foaie de aluat pe dimensiunile tavii, o asezati in tava si apoi crestati painea cu un cutit pentru a evita ruperea ei atunci cand creste si se coace.

Lasati painea in tava inca aproximativ 15 minute, ca sa mai creasca. Intre timp incalziti cuptorul la pozitia 3.

retete culinare paine de casa in tavi

Pregatiti intr-o cescuta un sirop de apa cu 1 lingurita de zahar, amestecati pana se dizolva zaharul si apoi ungeti painile. Va da un gust bun si painile se vor rumeni mai frumos.

Dati painea la cuptor (pozitia 3-4) aproximativ 45 de minute -1 ora sau pana se rumeneste

retete culinare paine de casa cuptor

Nimic nu se compara cu mirosul de paine prospata si calda.

retete culinare paine de casa gata

Idei de imbunatatire a acestei retete:

E foarte buna reteta de paine.

300g de cartofi fierti in coaja dati prin masina de tocat si amestecati bine cu aluatul :)

Arata ff bine aluatul!

Drojdia este proaspata, sau uscata, daca uscata cita folosesc?
Raspuns: In general, la 500 g de faina se folosesc aproximativ 20-25 g drojdie proaspata sau uscata. Sau conform instructiunilor producatorului scrise pe ambalaj.





Retete Culinare cu Poze    Retete de Paine