Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Muschi Umplut (Purcelus) > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Muschi Umplut

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ustensile: ata mai groasa si mai rezistenta.
Electrocasnice: aragaz; tocator de carne sau robot de bucatarie;
Ingrediente pentru 2 purcelusi: 1kg de muschi de porc (portionata in doua), 200 g carne tocata (o puteti cumpara gata tocata sau o tocati acasa la tocator sau la robotul de bucatarie), 1 ou, 1 capatana de usturoi, sare, piper, 4 foi de dafin, 1 pahar de vin alb, alte condimente dupa gust. In supermarketuri gasiti fie amestecate pentru diverse preparate, fie le cumparati separat si le amestecati acasa in bucatarie.

retete culinare muschi umplut ingrediente

Tocam carnea pentru tocat la tocator sau la robotul de bucatarie si amestecam carnea tocata cu oul, 1/2 din usturoiul pisat, sarea, piperul si condimentele.

retete culinare muschi umplut compozitie

Desfacem fiecare bucata de muschi de porc pe lungime ca sa obtinem o bucata de carne groasa de 1 cm si lunga cam de 25 cm.

retete culinare muschi umplut carne

Umplem muschiul desfacut cu compozitia de carne tocata, ou si condimente...

retete culinare muschi umplut

...o rulam cu grija, nci prea strans, nici prea slab, astfel incat sa nu curga carnea tocata...

retete culinare muschi umplut legare

... si legam purcelusul cu ata, infasurandu-l pe toata lungimea.Nu strangem prea tare, ca sa nu iasa compozitia din el, dar suficient cat sa il tina bine legat.

retete culinare muschi umplut legat

Umplem o oala, suficient de mare cat sa incapa purcelusii, cu apa,adaugam vinul, foi de dafin, 1/2 lingura de sare, piper, usturoiul ramas, condimente pentru carne de porc si punem totul la fiert pe aragaz.

retete culinare muschi umplut condimente

Este gata cam peste 1 ora sau dupa ce a fiert carnea suficient. Oprim aragazul si scoatem ata pentru ca acum carnea fiarta nu se mai desface. Muschiul umplut (care seamana cu un purcelus) se serveste ca preparat din carne la micul dejun sau ca aperitiv, cu paine si mustar.

retete culinare muschi umplut gata

Iata cateva secvente video din timpul prepararii muschiului umplut. Vedem cum se desface carnea...

... si cum se leaga purcelusul.

Pofta Mare!

Sugestii de imbunatarie a acestei retete:

Eu umplutura o introduc in muschi fara sa-l mai tai, vorbesc de muschiuletul mic.

Excelent preparat.

Dupa ce se desface muschiul ca o patura, se bate putin, se unge cu mustar, apoi se aseaza peste felii de bacon, strat de usturoi, bacon si apoi umplutura preferata, se ruleaza cu grija, se leaga cu ata tare..... si la cuptor impreuna cu ceva vinoase..... POFTA BUNA.





Retete Culinare cu Poze    Retete de Craciun