Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta Video de Mititei la Gratar > 14 decembrie 2011

Reteta tiparibila de Mititei la Gratar

Cel mai simplu este sa cumparam mititei gata preparati, care se gasesc in aproape orice magazin de mezeluri (in imaginile de mai jos am folosit mici gata preparati). Daca doriti totusi sa preparati chiar dumneavoastra micii, va propunem o reteta in cele ce urmeaza .
Ingrediente pentru compozitia de mititei: 1/2 kg de carne de vaca grasa de la ceafa (sau amestecata cu carne de porc), 1 lingurita de piper, un varf de cutit de bicarbonat sau 1/2 pahar mic de sifon, 1 lingurita de cimbru, 1 capatana de usturoi, sare.
Ustensile: gratar, carbuni, lemne, chibrituri, ustensile de manevrat carnea.
Preparare compozitie de mititei:
Carnea se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru. Separat, se prepara usturoiul pisat, amestecat cu 2-3 linguri de apa. Il strecurati si amestecati zeama cu tocatura de carne si condimente, dupa care o lasati 2-3 ore la rece. Luati cu lingurita cantitati potrivite si formati mititeii rulandu-i cu palmele umezite cu apa.
Cat despre preparare la gratar, abia acum incepe partea frumoasa: Aprindeti focul pe gratar, folosind cateva lemne uscate si niste chibrituri speciale pentru gratar. Dupa ce lemnele au ars, adaugati carbunii si asteptati sa mocneasca.

Va umeziti mainile cu apa (nu cu bere!) si luati cate un mititel, il rulati putin in palme si il puneti pe gratar.

Ii intoarceti cu grija si pe o parte si pe alta...

... si cand sunt gata rumeniti dupa gust, ii serviti cu paine, mustar iute si bere.

Aceasta reteta traditionala romaneasca de mititei la gratar se serveste in picioare langa gratar sau pe patura la soare, in zilele de sarbatoare si in weekend la iarba verde.





Retete Culinare cu Poze    Fripturi