Retete culinare de post
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Retete Culinare de Post > 15 iulie 2012

Postul este o perioada de purificare a organismului, de curatare si detoxifiere. In perioada Postului se exclud alimentele de origine animala: carnea, laptele, branzeturile, ouale, pestele. Se mananca in schimb legume, fructe, zarzavauri, cereale. Retetele de post pot fi foarte gustoase si hranitoare daca stim cum sa le gatim. Noi va propunem cateva variante de a prepara legumele si ingredientele de post in retete delicioase, de la aperitive de post pana la deserturi si prajituri de post.
Desigur, in cazul deserturilor, acestea trebuie sa fie doar ocazionale, sa nu constituie o obisnuinta.

Tocanita de Ciuperci Tocanita de Ciuperci cu morcovi, ardei, cartofi si patrunjel verde.
Grau Incoltit Grau Incoltit pentru a creste vitalitatea si a ne pastra sanatatea.
Supa de Post cu Sfecla Supa de Post cu Sfecla , patrunjel, cartofi, dovlecel, telina...
Tartine de Post din Franzela cu Margarina si Usturoi la Cuptor Tartinele de Post din Franzela cu Margarina si Usturoi la Cuptor crocante si aromate, se prepara rapid si se servesc calde.
Placinta de Post cu Mere Placinta de Post cu Mere si aluat de casa, rumenita la cuptor si pudrata cu zahar vanilat.
Mere Coapte cu Nuca Mere Coapte cu Nuca - un desert de post, dietetic, rapid si usor de preparat.
Fasole Fava Batuta Fasolea Fava Batuta se prepara in bucataria greceasca si orientala si se serveste cu ceapa, lamaie si capere.
Mancare de Prune Uscate | Retete de Post Mancarea de Prune Uscate este o reteta de post rapida, gustoasa si hranitoare.
Pilaf cu Praz si Masline Pilaful cu Praz si Masline se serveste cald, cu putin piper presarat pe deasupra si castraveciori murati. Este o reteta de post foarte gustoasa.
Mancarica de Fasole Verde Mancarica de Fasole Verde se gateste fie cu fasole proaspata, fie congelata sau la conserva si se serveste cu salata de muraturi.
Iahnie de Cartofi Iahnia de Cartofi se poate prepara rapid si o servim cu salata verde sau salata de muraturi, in functie de sezon.
Ciuperci Umplute Ciuperci Umplute La sfarsit le puteti orna cu cateva felii de ardei rosu. Este o reteta de aperitiv de post delicioasa potrivita pentru orice ocazie.
Tocanita de post cu ciuperci si legume Tocanita de Post cu Ciuperci si Legume se prepara in jumatate de ora si este foarte gustoasa.
Spanac cu Orez Reteta de post de Spanac cu Orez este foarte gustoasa si deosebit de sanatoasa.
Fasole cu Orez si Ciuperci Mancarea de Fasole cu Orez si Ciuperci este o reteta originara din America.
Urzici cu Leurda O reteta de post speciala - Urzici cu Leurda aromata si delicioasa.
Mancare de Praz cu Gutui Mancarea de Praz cu Gutui este o reteta inventata, originala si gustoasa.
Prajitura de Post cu Mere Reteta de Prajitura de Post cu Mere este foarte buna la un desert de post.





Retete Culinare cu Poze