Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta Chinezeasca de Pui cu Lamaie in Wok > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pui cu Lamaie in Wok

Timp de preparare: carnea se lasa la macerat in frigider 30 minute, iar prepararea dureaza 20 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, dezosat si fara pielita, 1 albus de ou, 5 linguri de malai, 3 lingui de ulei, 150 ml de supa de pui, zeama de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de vin alb, 1 lingura de zahar, 2 catei de usturoi, un varf de ardei iute uscat si pisat, coaja de lamaie.
Electrocasnice: aragaz, frigider
Ustensile de Bucatarie: wok (o tigaie specifica pentru bucataria chinezeasca, cu pereti inalti si fundul rotunjit), spumiera, castronase si betisoare pentru mancare chinezeasca

Retete culinare chinezesti pui cu lamaie ingrediente

Mai intai, pregatim pieptul de pui, il dezosam, il curatam de pielita si il taiem fasii cat mai subtiri.

Pregatirea pieptului de pui pentru reteta chinezeasca

Separat, batem albusul de ou su o lingura de malai si turnam amestecul peste fasiile de piept de pui intr-un castron incapator. Dam puiul astfel pregatit la frigider sa se macereze aproximativ 30 de minute.

Puiul se lasa la macerat in frigider

Cand este gata, scurgem carnea si o pregatim pentru prajit. Incingem uleiul in wok si prajim carnea de pui macerata timp de 5-6 minute, pana devine alba. Daca vrem sa obtinem un fel de mancare mai dietetic, putem frige carnea fara ulei. Desigur, trebuie sa folosim o tigaie de teflon care nu lipeste. Cand este gata, scoatem carnea din wok cu ajutorul unei spumiere si o dam deoparte.

Fasiile de pui se prajesc in wok

Curatam wok-ul de grasime si pregatim sosul: punem la fiert pe aragaz supa de pui, zeama de la jumatate de lamaie, sosul de soia, vinul, zaharul, usturoiul pisat si ardeiul iute uscat si pisat. Cand da in clocot, adaugam malaiul, amestecand mereu, ca sa nu se formeze cocloase. Lasam totul pe aragz inca 2-3 minute, ca sa fiarba sosul la foc mic. Dupa aceea, adaugam fasiile de carne si lasam totul sa fiarba pana cand puiul este bine patruns, iar sosul a scazut suficient.

Se pregateste sosul pentru reteta chinezeasca

Cu o spumiera, scoatem mancarea in castronase chinezesti din lemn si servim acest fel de mancare chinezeasca cu betisoare chinezesti. Pentru a crea o atmosfera orientala, putem aseza castronasele pe un suport din bambus. Putem folosi coji de lamaie taiate subtiri pentru ornat.

Mancarea chinezeasca este gata





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale