Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta de Carnati de Craciun > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Carnati de Craciun

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: pentru 5 kg de carne grasa de porc (eventual se poate amesteca cu 1.5 kg pulpa de vita): 1kg usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingura piper, mate de porc sau/si de oaie. In general, matele de oaie unt mai subtiri decat cele de porc.
Ustensile de Bucatarie: pisalog de usturoi
Electrocasnice: robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie speciala pentru umplut mate;

retete culinare carnati

Se toaca carnea la robotul de bucatarie sau la tocator.

retete culinare carnati

Peste carne se pun usturoiul, sarea si piperul.

retete culinare carnati

Se amesteca bine, bine toate ingredientele.

Retete culinare carnati

Intre timp spalati si curatati bine matele cu apa si otet, pentru a le albi si pentru a indeparta mirosul neplacut.

retete culinare carnati

Pregatiti ustensilele de bucatarie pe masa de lucru: tocatorul cu palnia speciala pentru carnati, iar carnea sa fie la indemana. Puteti folosi clasica masina de tocat carne sau ustensilele moderne pentru umplut carnatii pe care le gasiti in magazinele de electrocasnice.

retete culinare carnati

Alegeti cu grija cate un mat si suflati in el pentru a-l desface ca sa poata intra in palnie.

retete culinare carnati

Rulati matul pe palnie, cu grija sa nu-l rupeti, pentru ca altfel va iesi compozitia din el. Daca vi se pare prea lung, mai taiati din el.

retete culinare carnati

De aici inainte este nevoie de doua persoane pentru a putea umple carnatii:o persoana sa roteasca manerul masinii de tocat si cealalta sa tina matul pentru a se umple suficient. Asta daca folositi masina de tocat. Electrocasnicele mai noi va fac munca mai usoara.

retete culinare carnati

Din loc in loc lasati o portiune de mat neumplut pentru a separa carnatii.

retete culinare carnati

Gata carnatii.

retete culinare carnati

Nu uitati sa lasati carnatii intr-un loc uscat si racoros (eventual agatati in camara) timp de 24 de ore.

retete culinare carnati

Ii serviti la gratar, la cuptorul aragazului sau pe plita, prajiti in ulei.

Pofta Mare!

Sugestii de imbunatatire a acestei retete:

1 kg de usturoi la 5 kg carne? nu e cam mult?
Raspuns: depinde cum va plac carnatii. Se poate pune mai putin usturoi, mai multe sau mai putine condimente, etc. Depinde si cat de grasa este carnea... la carne mai slaba se poate pune mai putin usturoi...

Ca sa piste la limba adaugati si ardei din aia micuti iuti si uscati.

Eu pun la fiecare kg de carne o capatina de usturoi si mai pun si putin busuioc.





Retete Culinare cu Poze    Retete de Craciun