Retete de Craciun
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta de Caltabosi de Casa > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Caltabosi de Casa

Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, doua intestine groase de porc, o cana de orez, un ou, 2 cepe, o cana de otet, o legatura de patrunjel, sare, pier,
Ustensile de Bucatarie: masina de tocat carne sau robot de bucatarie, spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:Inainte de a incepe prepararea caltabosilor, curatam si spalam intestinele de porc si le lasam intr-un vas cu apa si otet, pentru a inlatura mirosul neplacut. Apoi putem sa ne apucam de treaba: taiem carnea bucatele si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. O amestecam cu ceapa tocata marunt.

Carne tocata pentru caltabosi

Spalam orezul in mai multe ape si il scurgem, dupa care il amestecam cu carnea si ceapa.

Orez pentru caltabosi

Adaugam verdeata, oul si condimentele si amestecam bine compozitia.

Condimente si ouapentru caltabosi

Iata matele de porc, albite si curatate cu otet.

Mate pentru caltabosi

Umplem intestinele cu compozitia de carne tocata si le legam la capete cu ata rezistenta.

Umplerea matelor pentru caltabosi

Punem caltabosii la fiert intr-un vas cu apa, intepandu-i din cand in cand ca sa nu plesneasca. Se lasa pe aragaz, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute. Caltabosii se pot servi pe masa de Craciun in mai multe feluri, dupa preferinta: calzi, imediat dupa preparare, raciti si cu mustar, ca aperitiv , sau prajiti in ulei si cu diverse garnituri sau salata de muraturi .

Caltabosi la fiert

Realizatorii Pofta-Mare.ro va doresc un Craciun Fericit si Imbelsugat!





Retete Culinare cu Poze    Retete de Craciun