Reteta ilustrata de Prajitura de Post cu Mere

Timp de preparare: pregatire: 40 minute, la cuptor: 40 minute.
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g faina, 20 g drojdie, 50 g ulei de masline, 4-5 linguri de zahar (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt merele).
Preparare:
1. Framantati un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si il lasati la dospit cam jumatate de ora.
2. Intre timp, spalati merele, le curatati de coaja si le dati pe razatoare, dupa care le amestecati cu zaharul.
3. Incingeti putin ulei de masline si caliti merele 3-4 minute.
4.Intindeti doua foi de aluat, asezati una in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.
5.Dati la cuptor pana se rumeneste, cam 40 de minute.
Este o reteteta excelenta pentru un desert de post.
Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri