Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Prajitura de Post cu Mere > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Prajitura de Post cu Mere

Timp de preparare: pregatire: 40 minute, la cuptor: 40 minute.
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g faina, 20 g drojdie, 50 g ulei de masline, 4-5 linguri de zahar (sau dupa gust, depinde cat de dulci sunt merele)
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de cuptor care nu lipeste
Preparare:
Framantati un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si il lasati la dospit cam jumatate de ora.

prajitura de post cu mere aluat

Intre timp, spalati merele, le curatati de coaja si le dati pe razatoare, dupa care le amestecati cu zaharul.

prajitura de post cu mere rase

Incingeti putin ulei de masline si caliti merele 3-4 minute.

prajitura de post cu mere calite

Intindeti doua foi de aluat, asezati una in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.

prajitura de post cu mere tava

Dati la cuptor pana se rumeneste, cam 40 de minute.

prajitura de post cu mere rumena

Este o reteteta excelenta pentru un desert de post.

prajitura de post cu mere farfurie

Idei de imbunatatire a retetei de prajitura de post cu mere:

Ai uitat de scortisoara.

Cred ca trebuie scris si cata apa s-a folosit pentru aluat. Eu am folosit 250 ml de apa si a iesit foarte bine. Am pus mai mult ulei (70ml) si putina scortisoara si nucsoara in marul ras cu zahar. La final am pudrat prajitura cu zahar praf vanilat. Un deliciu! Multumesc pentru aceasta reteta!





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri