Reteta tiparibila de Prajitura Negresa
Timp de preparare: pregatire - 30 minute, la cuptor - 40 minute la foc moderat.
Ingrediente:100 ml de apa, 300 g zahar, 3 linguri de cacao, 1 pachet de margarina sau unt, 4 oua,
1 lingurita de amoniac, 300 g faina, 300 g miez de nuca, 1 ciocolata, 1/2 lingurita de otet sau zeama de lamaie.
Electrocasnice: cuptor, aragaz
Ustensile de Bucatarie: mixer de bucatarie.
Amestecam apa cu zaharul si cacao intr-un ibric si le fierbem putin pe aragaz, amestecand des.
Luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cat este inca putin calduta, adaugam trei sferturi din pachetul de
unt sau margarina si
amestecam pana se topeste.
Separat, cu mixerul de bucatarie, batem 4 galbenusuri. Oprim 8 linguri din aceasta compozitie si restul il adaugam peste
crema de cacao.
Adaugam si faina in compozitie, dar oprim cateva linguri cu care sa tapetam tava de cuptor.
Stingem amoniacul cu putin otet sau zeama de lamaie si il adaugam in compozitie,
impreuna cu 4 albusuri batute spuma. Aceasta compozitie o turnam in tava de cuptor tapetata cu faina.
Dam prajitura la cuptor.
In cele 8 linguri de compozitie oprite adaugam restul de unt sau margarina si miezul de nuca tocat marunt.
Le tinem pe aragaz pana cand se topeste margarina sau untul. Turnam aceasta compozitie peste negresa, dupa ce
aceasta se coace. Daca dorim, putem lasa o parte din prajitura cu glazura de ciocolata fara nuca, dupa preferinte.
Lasam negresa sa se raceasca si apoi o taiem cubulete de marime potrivita.
Pofta Mare!
Idei de imbunatatire a acestei retete:
Trebuie praf de copt...
Retete Culinare cu Poze
Desert si Prajituri
|