Retete culinare de post
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Spanac cu Orez > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Spanac cu Orez

Timp de preparare: 1 ora
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: oala mare pentru fiert, tigaie, spumiera
Ingrediente pentru 2 portii: 1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti), 100 g orez, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 50 g ulei.

reteta de post spanac cu orez ingrediente

Mai intai punei orezul la inmuiat in apa rece si va apucati de curatati spanacul, dupa care il opariti 4-5 minute in apa fiarta. Il surgeti si il lasati sa se raceasca, apoi il tocati marunt.

reteta de post spanac cu orez tocat

Incingeti uleiul si inabusiti ceapa 2-3 minute, dupa care adaugati spanacul tocat, orezul si acoperiti cu apa. Lasati totul la fiert 15-20 minute sau pana cand se fierbe orezul, dupa care adaugati usturoiul si luati de pe foc.

reteta de post spanac cu orez tigaie

Sfatul bucatarului: orezul se fierbe acoperit si se amesteca des, ca sa nu se lipeasca, iar usturoiul se pune la sfarsit ca sa nu isi piarda gustul.

reteta de post spanac cu orez fiert

Este o reteta de post foarte gustoasa si deosebit de sanatoasa.

reteta de post spanac cu orez farfurie

Pofta Mare!

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Foarte buna.

Eu obisnuiesc sa calesc usturoiul tocat impreuna cu ceapa.

Reteta e O.K. numai ca dupa ce scurgeti spanacul pentru a se raci, pastrati apa in care a fiert pentru a o pune peste ceapa calita. E pacat sa se piarda toate vitaminele si fierul din apa in care am fiert spanacul. Nu sunteti de acord?

Raspuns: Da, asa este, multumim ca ne-ati atras atentia.





Retete Culinare cu Poze    Mancare de post