Reteta tiparibila de Spanac cu Orez
Timp de preparare: 1 ora
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: oala mare pentru fiert, tigaie, spumiera
Ingrediente pentru 2 portii: 1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului
crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti), 100 g orez, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, 50 g ulei.
Mai intai punei orezul la inmuiat in apa rece si va apucati de curatati spanacul, dupa care
il opariti 4-5 minute in apa fiarta. Il surgeti si il lasati sa se raceasca, apoi il tocati marunt.
Incingeti uleiul si inabusiti ceapa 2-3 minute, dupa care adaugati spanacul tocat,
orezul si acoperiti cu apa. Lasati totul la fiert 15-20 minute sau pana cand se fierbe orezul, dupa care adaugati
usturoiul si luati de pe foc.
Sfatul bucatarului: orezul se fierbe acoperit si se amesteca des, ca sa nu se lipeasca, iar usturoiul
se pune la sfarsit ca sa nu isi piarda gustul.
Este o reteta de post foarte gustoasa si deosebit de sanatoasa.
Pofta Mare!
Idei de imbunatatire a acestei retete:
Foarte buna.
Eu obisnuiesc sa calesc usturoiul tocat impreuna cu ceapa.
Reteta e O.K. numai ca dupa ce scurgeti spanacul pentru a se raci, pastrati apa in care a fiert pentru a o
pune peste ceapa calita. E pacat sa se piarda toate vitaminele si fierul din apa in care am fiert spanacul. Nu sunteti de acord?
Raspuns: Da, asa este, multumim ca ne-ati atras atentia.
Retete Culinare cu Poze
Mancare de post
|