Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta de Piscoturi de Casa > 04 aprilie 2012

Reteta tiparibila de Piscoturi de Casa

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente:250 g de unt sau margarina, 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, un varf de cutit de bicarbonat, 2 linguri de apa, 500 g faina
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: forme de piscoturi, tava de cuptor

Pregatim aluatul de piscoturi intr-un castron in care se freaca untul cu zaharul, peste care adaugam galbenusurile, bicarbonatul si apa. Faina o incorporam treptat in compozitie pana cand obtinem un aluat potrivit. Cu o forma de piscoturi, care se gaseste in magazinele de accesorii si ustensile de bucatarie, asezam piscoturile la rand, unul langa altul, intr-o tava unsa cu unt sau margarina. Dam piscoturile la cuptor pana cand se rumenesc. Piscoturile astfel preparate sunt crocante si gustoase, foarte bune pentru meniul copiilor.

Reteta de Piscoturi de Casa

Idei si sugestii de imbunatatire a acestei retete:

Eu folosesc o forma care se ataseaza la masina de tocat carne si in loc de unt folosesc untura de porc (ies mai fragezi), se pot pudra prin zahar pudra vanilat si se pot servi alaturi de o ceasca de cafea la micul dejun. Sunt deliciosi!

mmmmmmm nu am mancat de mult aceste piscoturi si la sfarsitul saptamanii cand sunt libera sper sa fac reteta, imi aduc aminte ca in copilarie o ajutam p mama, cand ne puneam sa faceem, faceam cat pentru o armata, la fel si noi faceam cu untura in loc d margarina, dar in orice forma ies super, bravo pentru reteta

Odata ca incepi sa mananci din ele, nu te mai poti opri! Sunt delicioase!

Multumesc pentru reteta!

Eu adaug in aluat si o cana de morcov ras pe razatoarea mica, astfel devin mai buni pentru copii.





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri