Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pastrama de Oaie > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pastrama de Oaie

Timp de preparare: pregatire:1/2 ora, la frigider: 1 saptamana.
Ingrediente: 2 kg carne de miel sau de oaie, 4 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper, 1 lingurita de boia, 1 lingurita de cimbru, 1/2 pahar de vin alb.
Ustensile de Bucatarie: cutit cu varful ascutit, pisalog de usturoi
Electrocasnice: frigider
Preparare: facem rost de carnea de oaie sau berbecut, preferabil dezosata,

Carne de oaie netransata, pentru pastrama

si ne apucam sa o transam in portii potrivite, subtiri de aprox. 1 cm. Avem nevoie de un cutit bine ascutit, cu varf.

Cum se transeaza carnea pentru pastrama

Separat, preparam condimentele, facand o pasta din usturoi pisat, piper, sare, cimbru, boia. Amestecam bine toate condimentele cu pisalogul de usturoi.

Cum se prepara condimentele pentru pastrama

Cu pasta obtinuta masam bucatile de pastrama pe toata suprafata, pana se imbiba de condimente si usturoi. Punem bucatile de pastrama una peste alta intr-un ceaun si le stropim cu putin vin alb.

Pastrama se pune intr-un ceaun

Infasuram ceaunul in folie de plastic sau il acoprim bine, ca sa nu dea miros, si tinem pastrama la frigider 5-7 zile. Daca avem un beci racoros, pe timpul noptii o putem agata la uscat acolo.

Pastrama se tine la frigider o saptamana

Peste cateva zile, pastrama este frageda si miroase....mmmmm! Iti lasa gura apa...

Cum arata pastrama peste o saptamana

Pregatim pastrama la gratar sau in tigaie de teflon, pe aragaz sau pe plita. Deoarece carnea s-a macerat in vin si condimente, a devenit frageda si gustoasa.

Pastrama se gateste in tigaie de teflon

Servita cu must de struguri, mamaliga si cartofi prajiti, alaturi de cativa castraveciori murati, pastrama de oaie este un adevarat ospat.

Pastrama este  gata

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Fripturi si Gratar