Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Inghetata cu Frisca si Cacao > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Inghetata cu Frisca si Cacao

Timp de preparare: 30 minute, la congelator: 4 ore.
Ingrediente: 180 g zahar, 65 g lapte, 30 g cacao, 2 oua intregi, 360 g frisca (obtinuta din smantana cu zahar).
Ustensile: mixer de bucatarie, congelator sau combina frigorifica, forme de inghetata sau pahare din plastic.
Preparare:
Mai intai amestecam zaharul cu ouale intregi, adaugam cacao si dam iar la mixer pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugam laptele putin caldut (nu fierbinte!) si amestecam iar la mixer.

Amestecam zaharul, ouale, cacao si laptele la mixer

Punem compozitia pe aragaz la foc cat mai mic si o fierbem cateva minute amestecand mereu. Luam de pe aragaz atunci cand compozitia de inghetata devine legata si groasa precum smantana.

Compozitia pe aragaz la fiert

Separat, pregatim frisca din smantana cu 2 plicuri de zahar vanilat. Amestecam bine la mixer pana cand frisca devine pufoasa.

Cum pregatim frisca

Punem cratita cu compozitia de cacao ontr-un alt vas mai mare cu apa rece si amestecam pana ce se mai raceste.

Racim compozitia intr-un vas cu apa rece

Punem frisca peste compozitia de cacao, amestecand bine.

Amestecam frisca cu compozitia

Turnam compozitia de cacao si frisca in formele de inghetata sau paharele din plastic.

Turnam inghetata in forme

Putem opri putina frisca cu care sa ornam inghetata...

Ornam inghetata cu frisca

dupa care o dam la congelator pana cand ingheata, aproximativ 4 ore, in functie de treapta de racire a congelatorului.

Tinem inghetata la congelator

Rasturnam inghetata pe o cupa de inghetata si o ornam cu fructe, frisca sau ciocolata. Este un desert foarte gustos!

Ornam inghetata cu fructe, frisca sau ciocolata

Intrebari si idei de imbunatatire a retetei de inghetata cu frisca si cacao:

Intrebare: Pentru cate portii este aceasta reteta?
Raspuns: Cantitatile de ingrediente mentionate de noi ajung pentru aproximativ 5-6 portii de inghetata.

Poti pune si nuca pe ea ca sa fie mai buna.

Cata smantana?
Raspuns: Depinde cata frisca vreti sa preparati. In general, la 250g de smantana punem 2 plicuri de zahar vanilat, sau 2 linguri de zahar normal.

Trei oua.





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri