Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Gogosi Turnate > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Gogosi Turnate

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 700 g faina, 400 ml lapte dulce, 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de zahar pudra, 1 lingurita sare, 1 lingurita otet, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pliculet de zahar vanilat, ulei pentru prajit.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tel, tigaie pentru prajit, spumiera,

ingredientele pentru gogosi turnate

Gogsile turnate in tigaie se fac dintr-un aluat mai moale si nedospit. Amestecam faina cu ouale, zaharul si laptele pana cand se omogenizeaza.

aluatul pentru gogosi turnate in tigaie

Adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar si amestecam bine din nou.

adaugam bicarbonat alimentar in aluatul de gogosi

Adaugam si 1 lingurita de otet in compozitia de gogosi.

adaugam o lingurita de otet in aluatul de gogosi

Amestecam bine cu o lingura, sa se omogenizeze aluatul de gogosi si sa nu faca cocoloase. La urma mai adaugam 1 pliculet de zahar vanilat, pentru aroma.

amestecam

Compozitia trebuie sa iasa de consistenta unei smantani ceva mai legate, pe care sa o putem turna in tigaie, in uleiul incins.

luam cate o lingurita din aluat

Cu o lingurita, luam din compozitie si turnam in uleiul incins. Lasam gogosile sa se rumeneasca pe ambele parti si le scoatem pe o farfurie.

gogosi turnate in tigaie

Presaram zahar pudra peste gogosile turnate si le servim la desert.

presaram zahar pudra peste gogosi

Aceasta reteta de gogosi turnate in tigaie o avem de la dna Nastasia din Vrancea. Ii multumim!

gogosile turnate se servesc la desert

Intrebari si dei de imbunatatire a retetei de gogosi turnate:

Comentariu: Am facut reteta aceasta si mi-au iesit prea pline pe dinauntru. Sint sigura ca se cere mai putina faina de 700g cit pune aici. In rest, nota maxima 8.
Raspuns: Daca ati folosit bicarbonat de sodiu, otet si suficient lapte, ar trebui sa fie destul de pufoase...

Sugestie de imbunatatire: Daca mai puneti si mar ras, veti avea niste gogosi superpufoase si gustoase. Se mai adauga aproximativ 2-3 mere rase in compozitie. Deliciu curat!





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri