Reteta ilustrata de Quiche Lorraine

Timp de preparare:1 ora.
Ingrediente:10-15 linguri de faina, 200 g de unt sau de margarina, 4 oua, 200 g de sunca presata sau bacon, 200 g cascaval, 200 ml smantana.
Ustensile de bucatarie: razatoare, spumiera, tava de cuptor.
Electrocasnice: aragaz, cuptor.
Quiche Lorraine ste o reteta clasica frantuzeasca din provincia Lorena. Este un fel de placinta gustoasa, cu bacon si sos de smantana, oua si branza.
Preparare:
1. Mai intai pregatim aluatul din faina, 1 ou si 4 linguri de unt topit. Adaugam 3-4 linguri de apa si un praf de sare si amestecam. Aluatul framantat va fi lasat la rece 10 minute sau pana cand pregatim celelalte ingrediente.
2. Pregatim sosul pentru quiche lorraine, astfel: amestecam smantana cu celelalte 3 oua si o lingura de unt topit sau margarina. In sosul batut, adaugam cascavalul dat pe razatoare.
3. Mai pastram aproximativ o lingura de unt (margarina) si restul il topim intr-o tigaie de prajit. Rumenim putin sunca taiata cubulete in untul topit, apoi o scoatem cu o spumiera si o lasam sa se scurga de grasime.
4. Pregatim tava de cuptor - o ungem cu untul pastrat, apoi intindem aluatul de quiche lorraine astfel incat sa acopere toata suprafata tavei. Peste aluat presaram cubuletele de sunca si, peste ele, turnam sosul de smantana.
5. Dam quiche lorraine la cuptorul incins si lasam sa se coaca timp de peoximativ 30 de minute la foc potrivit. Quiche lorraine este gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra.

Servim aceasta reteta deosebita la aperitiv, calda sau rece, dupa preferinte. Veti descoperi un aluat fraged si usor crocant, alaturi de aromele savuroase ale acestei retete deosebite.

Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale