Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta Frantuzeasca de Quiche Lorraine > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Quiche Lorraine

Timp de preparare:1 ora.
Ingrediente:10-15 linguri de faina, 200 g de unt sau de margarina, 4 oua, 200 g de sunca presata sau bacon, 200 g cascaval, 200 ml smantana.
Ustensile de bucatarie: razatoare, spumiera, tava de cuptor.
Electrocasnice: aragaz, cuptor.
Quiche Lorraine ste o reteta clasica frantuzeasca din provincia Lorena. Este un fel de placinta gustoasa, cu bacon si sos de smantana, oua si branza.
Preparare:
Mai intai pregatim aluatul din faina, 1 ou si 4 linguri de unt topit.

Cum se face aluatul pentru quiche lorraine

Adaugam 3-4 linguri de apa si un praf de sare si amestecam.

Unt si faina pentru aluatul de quiche lorraine

Aluatul framantat va fi lasat la rece 10 minute sau pana cand pregatim celelalte ingrediente.

Framantarea aluatului pentru quiche lorraine

Pregatim sosul pentru quiche lorraine, astfel: amestecam smantana cu celelalte 3 oua si o lingura de unt topit sau margarina.

Cum se face sosul pentru quiche lorraine

In sosul batut, adaugam cascavalul dat pe razatoare.

Branza rasa pentru quiche lorraine

Mai pastram aproximativ o lingura de unt (margarina) si restul il topim intr-o tigaie de prajit.

Topim untul

Rumenim putin sunca taiata cubulete in untul topit, apoi o scoatem cu o spumiera si o lasam sa se scurga de grasime.

Calim sunca in untul topit

Pregatim tava de cuptor - o ungem cu untul pastrat, apoi intindem aluatul de quiche lorraine astfel incat sa acopere toata suprafata tavei.

Tava pentru quiche lorraine

Peste aluat presaram cubuletele de sunca si, peste ele, turnam sosul de smantana.

Sunca si sos pentru quiche lorraine

Dam quiche lorraine la cuptorul incins si lasam sa se coaca timp de peoximativ 30 de minute la foc potrivit.

Quiche lorraine la cuptor

Quiche lorraine este gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra.

Quiche lorraine rumenit la cuptor

Servim aceasta reteta deosebita la aperitiv, calda sau rece, dupa preferinte. Veti descoperi un aluat fraged si usor crocant, alaturi de aromele savuroase ale acestei retete deosebite.

Quiche lorraine pe farfurie

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale