Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Clatite cu Crema de Ciocolata > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Clatite cu Crema de Ciocolata

Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 150 g de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, o lingurita esenta de vanilie, 3 lingurite de zahar, un praf de sare, 1/2 ceasca de ulei sau unt ori margarina vegetala, 2 linguri de zahar pudra, 200 g crema de ciocolata.
Electrocasnice:aragaz cu plita pentru gatit
Ustensile de bucatarie: tel sau mixer de bucatarie, polonic, tigaie de teflon pentru clatite
Preparare:
Mai intai pregatim compozitia, amestecand ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si sarea intr-un castron. Le batem cu telul sau cu mixerul de bucatarie, adaugand din cand in cand cate putina faina pana cand se omogenizeaza.

Compozitia de clatite

In tigaia de teflon sau in tigaia speciala pentru clatite incingem putin ulei, atata cat sa acopere toata suprafata tigaii. Scurgem uleiul intr-o cescuta si turnam cate un polonic din compozitia pentru clatite. Rotim tigaia astfel incat compozitia sa acopere intreg fundul tigaii de teflon si lasam pe aragaz pana cand se rumeneste pe o parte. Apoi vine momentul sa ne dovedim indemanarea in bucatarie. Clatita trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta prin aruncare in aer si prindere inapoi in tigaie, dar pe partea cealalta. Daca nu aveti curaj, puteti desprinde usor clatita de tigaie cu un cutit si o intoarceti cu grija pe partea cealalta.

Clatitele se coc in tigaie de teflon

Daca aveti o bucatarie complet utilata, aveti probabil si o tigaie speciala pentru clatite, care se intoarce pur si simplu de pe o parte pe cealalta. Dupa ce clatita se rumeneste pe ambele parti, o scoateti pe o farfurie si continuati operatiunea pana cand terminati compozitia.

Clatite cu crema de ciocolata

Sfatul Bucatarului: nu uitati sa scurgeti bine uleiul din tigaie dupa ce s-a incins si nu refolositi uleiul mai mult de 3-4 ori, ca sa nu se afume bucataria. In loc de ulei, puteti folosi unt sau margarina vegetala.

Acum incepe partea placuta a prepararii clatitelor: pregatim umplutura din crema de ciocolata Finetti.

Umplem clatitele cu crema de ciocolata Finetti

Umplem fiecare clatita cu crema de ciocolata, o infasuram si o asezam pe un platou intins.

Asezam clatitele pe un platou

Deasupra presaram putin zahar pudra.
Reteta de clatite este de origine frantuzeasca, dar a devenit foarte populara in toata lumea. Clatitele se servesc la desert in orice ocazie, calde sau reci deopotriva.

Clatitele se servesc la desert

Ii multumim dnei Nastasia din Vrancea pentru aceasta reteta de clatite cu crema de ciocolata!





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri