Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta de Branzoaice > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Branzoaice

Timp de preparare: aluatul la crescut: 1 ora, preparare branzoaice: 1 ora.
Ingrediente: 2 oua, 1 lingura de zahar, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 cub de drojdie, 700 g faina, 200 ml lapte, 250 g ulei, 250 g branza dulce, un praf de sare, miez de nuca sau stafide dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de prajit

Ingrediente pentru branzoaice

Mai intai framantam aluatul din faina, drojdie, lapte, 1 ou si putina sare.

Se framanta aluatul

Il lasam la crescut aproximativ o ora sau pana cand coca este moale si pufoasa.

Coca crescuta pentru branzoaice

Separat, pregatim intr-un castron compozitia pentru gogosile cu branza, amestecand branza faramitata cu oul si zaharul. Dupa gust, putem adauga si cateva stafide sau miez de nuca.

Compozitia pentru gogosi cu branza

Impartim coca de gogosi crescuta in patru si intindem fiecare bucata cu sucitorul pana obtinem o foaie potrivita, rotunda.

Intindem aluatul de gogosi cu branza

Pe jumatate din fiecare foaie de gogoasa punem umplutura de branza.

Umplem gogosile cu branza

Acoperim branza cu cealalta jumatata de foaie de aluat, asa cum se vede in poza urmatoare.

Branzoaice umplute

Se prajesc branzoaicele intr-o tigaie pe aragaz,in ulei incins.

Prajim branzoaicele in tigaie

Dupa ce se coc in tigaie, se scot branzoaicele si se lasa putin sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Branzoaicele sunt gata

Va dorim pofta mare!





Retete Culinare cu Poze    Desert si Prajituri