Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Reteta de Baclava > 18 mai 2011

Reteta tiparibila de Baclava

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente:300 g foi subtiri de placinta, 300 g miez de nuca macinat (dat prin masina de tocat), 200 g de unt sau margarina, 150 g miere de albine, 250 g zahar, 2 lingurite de scortisoara macinata, esenta de rom
Electrocasnice: cuptor de aragaz, frigider
Ustensile de bucatarie: tava de cuptor, masina de tocat

Pregatim o tava de cuptor, pe care o ungem cu unt sau margarina si asezam un strat de foi de placinta, pe care le ungem tot cu unt sau margarina. Intr-un castron, amestecam miezul de nuca macinat cu scortisoara si asezam jumatate din acest amestec in tava, peste foile de placinta. Adaugam inca un strat de foi de placinta unse cu unt si apoi restul de compozitie de nuca si scortisoara. Acoperim cu un ultim strat de foi de placinta, unse cu unt sau margarina, desigur. Dam tava la frigider timp de 30 de minute, timp in care incingem bine cuptorul aragazului. Dupa ce scoatem baclavaua din frigider, o portionam in forma de triunghi sau patrat si o dam la cuptor. Nu deschidem usa cuptorului de aragaz timp de 30 de minute sau pana cand baclavaua este rumenita.
Separat, fierbem o cana de apa cu zaharul, pana cand da in clocot. Adaugam mierea si o lasam sa se dizolve la foc mic. Dupa ce luam siropul de pe aragaz, adaugam si esenta de rom, dupa gust. Turnam siropul peste baclava dupa ce o scoatem din cuoptor. Lasam baclavaua sa se raceasca si o dam la frigider, deoarece se serveste rece Inainte de a o servi, putem presara si un praf de scortisoara pe deasupra.
De origine turceasca, baclavaua are multi fani printre gurmanzii din intreaga lume, fiind un desert usor de preparat si foarte gustos.

Reteta de Bclava





Retete Culinare cu Poze    Retete Internationale