Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pulpa de Miel la Cuptor Impanata cu Usturoi > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pulpa de Miel la Cuptor Impanata cu Usturoi

Timp de preparare: 2 ore.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie: tava de cuptor, tocator de usturoi, cutit cu varful ascutit.
Ingrediente: o pulpa de miel, o capatana de usturoi, condimente pentru friptura, un pahar de vin alb, o legatura de usturoi verde.
Preparare:
Mai intai pregatim pulpa de miel. Nu este nevoie sa o dezosam, deoarece este mai gustoasa ca atare si, urmand pasii acestei retete, carnea nu va ramane cruda nici macar in mijloc. O spalam si apoi, cu un cutit bine ascutit, facem incizii adanci in carne, in care vom introduce usturoiul si condimentele. Un alt motiv este ca, pulpa fiind intreaga, are nevoie sa se patrunda bine la cuptor.

Pregatire pulpa de miel

Curatam usturoiul si il taiem bucatele mici cu care vom impana pulpa de miel. Introducem usturoiul in fiecare incizie facuta cu cutitul, pe ambele parti. Adaugam si condimentele preferate: cimbru, nucsoara, sare si piper. Asezam pulpa de miel in tava si turnam paharul de vin alb peste carne. Acesta va fragezi friptura de miel si va indeparta eventualul miros neplacut.

Condimente si vin alb pentru pula de miel la cuptor

Adaugam si apa, astfel incat carnea sa fie pe jumatate in lichid. Astfel, nu se va lipi de tava si se va face inabusit in cuptor. Daca este nevoie, mai adaugam apa pe masura ce se evapora in cuptor. Dam tava cu friptura la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste si furculita intra cu usurinta, iar sosul scade. Aromele din bucatarie vor fi foarte apetisante.

Pulpa de miel la cuptor in tava

Intre timp, pregatim mujdeiul de usturoi verde. Spalam si curatam usturoiul. Vom folosi partea alba si jumatate din partea verde a acestuia. Dam usturoiul prin tocatorul de usturoi, adaugam sare dupa gust si apa. Mujdeiul este gata. Primavara, usturoiul verde este cel mai potrivit.

Mujdei de usturoi verde

Am scos si pulpa de miel din cuptor. Arata foarte bine, rumenita si este delicioasa! O asezam pe un platou si o aducem pe masa de Paste. Optional, putem indeparta usturoiul alb de pe friptura. Oricum, dupa ce a stat in cuptor nu mai este iute si a ramas doar aroma.

Platou cu friptura de miel

Taiem cate o portie pentru fiecare si adaugam usturoiul verde deasupra. Friptura este frageda si gustoasa.

Friptura din pulpa de miel la cuptor

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Meniu de Pasti