Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pui Umplut cu Ciuperci > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pui Umplut

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: 1 pui, 400 g ciuperci, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa mica, 2 morcovi, 2 linguei de ulei, sare, pier, condimente dupa gust.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de bucatarie: tava de cuptor, pai din plastic

Preparare: Mai intai punem puiul sa se opareasca timp de cateva minute pe aragaz. Daca este un pui de tara, putem chiar sa il fierbem pana cand se fragezeste.

Oparim puiul

Intre timp, preparam compozitia de umplutura. Tocam ciupercile marunt.

Tocam ciupercile

Peste ciuperci adaugam usturoiul pisat, sarea, piperul, ceapa tocata si condimentele preferate (cimbru, foi de dafin, etc.) Amestecam umplutura cu putin ulei si o omogenizam.

Adaugam condimentele

Dupa ce oparim puiul, il lasam sa se raceasca, apoi ii desprindem pielea de pe carne, pentru a putea introduce umplutura. Folosim un pai din plastic, pe care il strecuram usor pe sub pielita de pe piept, cu grija sa nu o rupem, si suflam pana cand aceasta se umfla si se desprinde. Repetam procedeul si la pielita de pe spate si peste tot pe unde putem, avand grija sa nu o rupem.

Desprindem pielita

Introducem umplutura pe sub pielita desprinsa, fara a o indesa prea tare, ca sa nu se rupa pielita. Restul de umplutura, amestecata cu cativa morcovi taiati rondele, se poate introduce in pui.

Umplem puiul

Dam puiul umplut la cuptor, turnand in tava o cana de apa, cu care il stropim din cand in cand, ca sa nu se arda.

Dam puiul la cuptor

La cuptor, puiul se fragezeste la aburi si il scoatem cand se rumeneste.

Puiul este rumenit

Portionam puiul astfel incat sa nu se risipeasca umplutura, pe care o servim ca garnitura, impreuna cu morcovii.

Portionam puiul umplut

Asortam si o salata de cruditati sau o salata de muraturi, in functie de sezon. Reteta de pui umplut este potrivita si pentru mese festive, pentru mesele de Sarbatori in familie sau o putem include in meniul de Revelion .

Puiul umplut este gata

Idei de imbunatatire a acestei retete:

Se pot adauga si legume, nu credeti, cum ar fi cartofi etc.





Retete Culinare cu Poze    Gratar si Fripturi