Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pui la Cuptor in Vas Roman > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pui la Cuptor in Vas Roman

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1 pui, 1 capatana de usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, 4-5 cartofi pentru garnitura.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie:vas roman, din lut
Preparare: Daca aveti un pui de tara, este bine sa il fierbeti inainte. Daca aveti un pui de crescatorie, doar il opariti cateva minute.
Vasul roman trebuie tinut in apa aproximativ 15-20 de minute inainte de a fi introdus in cuptor.

vasul roman se tine in apa

Punem puiul la fiert si, separat, pregatim pasta de usturoi cu condimente. Pisam usturoiul si adaugam sare, piper, cimbru sau alte condimente, dupa preferinte. Inmuiem pasta cu putin ulei de masline.

pregatim psta de usturoi

Cu o furculita, amestecam si pasam bine condimentele si usturoiul.

condimentele pentru puiul la cuptor

Ungem bine puiul cu pasta de usturoi si condimente, atat pe exterior, cat si pe interior. Asezam puiul in vasul roman si, in jur, asezam cativa cartofi taiat cubulete mari. Deasupra, turnam putina apa, ca sa nu se lipeasca. Dam puiul in la cuptor, in vasul roman acoperit.

puiul se da la cuptor in vasur roman acoperit

Lasam puiul in cuptor pana cand carnea devine frageda si se desprinde cu usurinta de pe oase. In vasul roman,carnea se face innabusit si se rumeneste uniform, devenind frageda si gustoasa.

puiul se scoate din cuptor cand carnea este frageda

Servim puiul la cuptor in vas roman cu salata verde, ca felul principal la pranz sau intr-un meniu de ocazie.

puiul la cuptor in vas roman se serveste cu salaa verde





Retete Culinare cu Poze    Fripturi si Gratar