Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Retete Vanat Porumbei cu Orez > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Porumbei cu Orez

Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 2-3 porumbei, prepelite sau pui mici, 1 ceapa, 4 rosii, 1 pahar de vin alb, 1 cana orez, 1 lingura unt, ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, sare, piper.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de bucatarie: tigaie mare de teflon, ustensile din lemn pentru manevrat carnea si legumele in tigaie, tocator de usturoi.

Ingredientele pentru reteta de porumbei cu orez

Mai intai calim ceapa tocata in uleiul de masline incins, apoi adaugam porumbeii si ii lasam sa se rumeneasca pe toate partile, intorcandu-i usor cu o spumiera din lemn.

Calim ceapa si rumenim porumbeii

Adaugam vinul alb si ii lasam sa se inabuse in tigaia de teflon cateva minute.

Adaugam vinul peste porumbei

Adaugam rosiile tocate marunt si condimentele: usturoiul tocat, sarea, piperul dupa gust. Lasam sa fiarba acoperit pana cand carnea este suficient de frageda.

Adaugam rosiile tocate si condimentele

Scoatem porumbeii cu o spumiera din lemn si ii lasam intr-un castron acoperit, cu putin sos.

 Scoatem porumbeii din tigaia de teflon

In sosul din tigaia de teflon adaugam orezul spalat inainte si lasat la inmuiat. Dupa putin timp adaugam untul si lasam tigaia pe aragaz pana cand se fierbe orezul.

Fierbem orezul in tigaia de teflon

Scoatem orezul cu o spumiera din lemn si il asezam pe o farfurie intinsa.

 Cum asezam orezul pe farfurie

Asezam porumbeii desupra orezului, pe farfurie si turnam sosul in care au stat peste acestia.

Porumbeii ii asezam peste orez

Aceasta reteta se poate prepara cu porumbei, prepelite sau pui mici si se serveste cu vin alb, demisec.

Reteta de porumbei cu orez se serveste cu vin alb, demisec

Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Gratar si Fripturi