Reteta ilustrata de Placinta de Post cu Mere

Timp de preparare: pregatire: 1 ora, la cuptor: 45 minute.
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g faina, 25 g drojdie, 50 g ulei de masline, 4-5 linguri de zahar, 2-3 pliculete de zahar vanilat sau zahar pudra.
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Ustensile de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de placinta
Preparare:
1. Mai intai pregatim aluatul de casa pentru placinta, din apa, faina, ulei si drojdie. Il framantam bine si apoi il lasam la caldura sa creasca aproximativ 40 de minute.
2. Intre timp, pregatim merele: le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea de bucatarie. Adaugam zaharul si amestecam. Merele curatate de coaja se oxideaza destul de repede. Pentru a preveni acest fenomen, le putem stropi cu zeama de lamaie.
3. Dupa ce aluatul de placinta a crescut, il impartim in mai multe bucati egale, in functie de cate placinte vrem sa facem. Lucram aluatul pe o suprafata neteda si neaderenta, peste care presaram faina, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Puteti intinde foile de placinta direct pe o musama sau pe blatul de bucatarie. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pana cand obtinem o foaie subtire.
4. Umplem foaia de placinta cu compozitia de mere rase si zahar si apoi o rulam cu grija sa nu rupem aluatul. Repetam procedeul pentru toate bucatile de aluat si asezam placintele astfel rulate in tava de cuptor tapetata cu faina sau ulei. Ungem placintele in tava cu putin ulei si le dam la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc moderat.
5. Cand placinta s-a rumenit si a capatat o culoare aurie, o scoatem din cuptor.
6. Presaram zahar pudra pe deasupra si o servim la desert. Placinta de post cu mere reprezinta o varianta a retetei de prajitura de post cu mere.

Va dorim Pofta Mare!

 

Retete Culinare cu Poze    Retete de Post