Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Placinta de Post cu Mere > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Placinta de Post cu Mere

Timp de preparare: pregatire: 1 ora, la cuptor: 45 minute.
Ingrediente: 1 kg mere, 500 g faina, 25 g drojdie, 50 g ulei de masline, 4-5 linguri de zahar, 2-3 pliculete de zahar vanilat sau zahar pudra.
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Ustensile de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de placinta
Preparare:
Mai intai pregatim aluatul de casa pentru placinta, din apa, faina, ulei si drojdie. Il framantam bine si apoi il lasam la caldura sa creasca aproximativ 40 de minute.

Aluat de casa pentru placinta cu mere

Intre timp, pregatim merele: le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea de bucatarie.

Mere curatate de coaja pentru placinta

Adaugam zaharul si amestecam. Dupa cum se vede si in poze, merele curatate de coaja se oxideaza destul de repede. Pentru a preveni acest fenomen, le putem stropi cu zeama de lamaie.

Mere rase si zahar brun pentru compozitia de placinta

Dupa ce aluatul de placinta a crescut, il impartim in mai multe bucati egale, in functie de cate placinte vrem sa facem. Lucram aluatul pe o suprafata neteda si neaderenta, peste care presaram faina, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Puteti intinde foile de placinta direct pe o musama sau pe blatul de bucatarie.

Pregatim aluatul de placinta cu mere

Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pana cand obtinem o foaie subtire.

Intindem foile de aluat pentru placinta cu mere

Umplem foaia de placinta cu compozitia de mere rase si zahar si apoi o rulam cu grija sa nu rupem aluatul.

Umplem foile de coca pentru placinta de mere

Repetam procedeul pentru toate bucatile de aluat si asezam placintele astfel rulate in tava de cuptor tapetata cu faina sau ulei. Ungem placintele in tava cu putin ulei si le dam la cuptor timp de 30-40 de minute, la foc moderat.

Asezam placinta de mere in tava

Cand placinta s-a rumenit si a capatat o culoare aurie, o scoatem din cuptor.

Dam placinta de mere la cuptor

Presaram zahar pudra pe deasupra si o servim la desert. Placinta de post cu mere reprezinta o varianta a retetei de prajitura de post cu mere.

Presaram zahar pudra pe placinta de mere

Va dorim Pofta Mare!





Retete Culinare cu Poze    Retete de Post