Timp de preparare: 1 ora si jumatate. Ingrediente: - pentru aluatul de placinta: 500 g faina, 1 ou, 1 ceasca de ulei, 5 linguri de zahar, 2 cesti de apa,
25 g drojdie, 1 lingurita de sare, 100 unt. - pentru compozitie: 300 g branza dulce de vaci, 6 oua, 4 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar
vanilat, 100 g stafide, 1 ceasca de iaurt
Mai intai framantam aluatul din faina, ou, ulei, zahar, apa, drojdie si sare si il lasam la crescut.
Intr-un castron, amestecam bine ingredientele pentru compozitie, pana cand obtinem o pasta omogena.
Cand aluatul este crescut, il impartim in mai multe bucati egale, din care intindem pe rand cate o foaie de placinta.
Umplem fiecare foaie de placinta cu compozitia de branza.
Presaram stafidele si adaugam cubulete mici de unt. Rulam foaia de placinta si o asezam in tava de cuptor
tapetata cu ulei. Umplem la fel urmatoarea foie de placinta si o asezam alaturi in tava,
pana cand folosim tot aluatul. Dam placinta la cuptor si,
cand este aproape gata, o ungem cu apa si zahar
si o dam iar la cuptor, pana se rumeneste. O presaram cu zahar pudra si o servim calda.
Aceasta reteta se poate prepara si cu foi de placinta cumparate - vedeti
reteta ilustrata de
placinta cu branza si stafide.