Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Blat pentru Pizza > 07 iulie 2012

Reteta tiparibila de Blat pentru Pizza

Timp de preparare: pregatire:30 minute; crescut aluat:2 ore.
Ingrediente pentru 4 blaturi de pizza: 300 ml apa calda, 1 lingurita de zahar, 25 g drojdie, 500 g faina de grau, 1 lingurita de sare, 50 g unt sau margarina (daca doriti sa faceti pizza de post).
Preparare blat pizza:
Mai intai turnam apa calda intr-un castronel si o amestecam cu zaharul pana cand se dizolva. Adaugam drojdia sfaramata si o amestecam bine cu o furculita. Acoperim castronul si il lasam intr-un loc calduros timp de 10 - 15 minute sau pana cand face spuma.

blat pizza drojdie

Intr-un castron ceva mai mare amestecam faina cu sarea, untul (sau margarina) topit si drojdia.

blat pizza aluat

Amestecam cu mainile pana se formeaza un aluat moale.Aluatul astfel format trebuie acum framantat. Putem face asta pe un blat de lucru curat, pe care presaram putina faina. Framantam aluatul de pizza pana cand devine neted, elastic si nu mai este lipicios.

blat pizza framantat

Punem aluatul pentru pizza intr-un castron, il acoperim cu o folie si il lasam la crescut la cald pana cand isi dubleaza volumul.

blat pizza crescut

Dupa ce a crescut, mai framantam o data aluatul de pizza si il impartim in patru.

blat pizza portionat

Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu un sucitor de coca pana ii dam forma rotunda sau patrata, in functie de reteta de pizza pe care dorim sa o preparam.Daca doriti sa pastrati aluatul pentru mai tarziu, puneti blaturile unul peste altul, despartite de folie de plastic si le tineti la congelator. Astfel, puteti oricand sa aveti un blat de pizza gata pregatit, care nu trebuie decat descongelat.

blat pizza intins





Retete Culinare cu Poze    Pizza si Paste