Retete culinare
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Pilaf de Orez cu Piept de Pui > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Pilaf de Orez

Timp de preparare: o ora
Ingrediente: 1 cana de orez, grasime de gaina sau ulei vegetal pentru prajit, 1 ceapa, 1 morcov, 1 piept de pasare, 4 cani de apa sau supa de carne, sare, piper dupa gust.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: cratita pentru prajit si fiert care nu lipeste, ustensile din lemn pentru amestecat in orez.
Preparare:
Cel mai bun pilaf se face dintr-o gaina grasa. Desigur, nu trebuie sa folosim intreaga gaina, ci doar pieptul si cateva bucatele de grasime. Pieptul de pasare se fierbe si se taie fasii inainte de a-l folosi la pilaf, astfel incat carnea sa fie mai frageda. Incepem prin a toca grasimea de pasare marunt si a o topi intr-o cratita care nu lipeste.

Topim grasimea de la gaina intr-o cratita

Adaugam ceapa tocata si o lasam 2-3 minute, numai pana cand devine translucida. Rumenim si fasiile de piept de pasare fierte inainte.

Adaugam ceapa si fasiile de piept de pasare

Adaugam apa sau supa de pasare si orezul spalat si lasat la inmuiat cu 15-20 de minute inainte. Lasam orezul la fiert, la foc mic, impreuna cu morcovul curatat si lasat intreg sau taiat bucati mari. Potrivim pilaful de sare si acoperim cratita.

Adaugam sare in pilaf

Orezul fierbe cel mai bine intr-o cratita care nu lipeste, la foc mic, acoperit si amestecat cat mai des cu ustensile de bucatarie din lemn, astfel incat boabele de orez sa nu fie strivite si sa infloreasca frumos.

Orezul fierbe acoperit si la foc mic

Pilaful de orez cu carne de gaina se serveste cu castraveciori murati sau in otet, sau cu salata de cruditati.

Servim pilaful de orez cu castraveciori murati

La sfarsit, presaram piperul peste pilaf direct in farfurie. Morcovul ramas intreg da o aroma deosebita acestei retete de pilaf de orez, potrivita pentru felul principal la pranz.

Pilaful de gaina este delicios





Retete Culinare cu Poze    Mancaruri