Retete culinare peste
 
  Termeni si Conditii
 
  Retete de Slabit
 
  Retete Culinare
 
  Retete de post
 
  Retete Aperitive
 
  Supe si Ciorbe
 
  Mancare Gatita
 
  Retete Garnituri
 
  Fripturi si Gratar
 
  Retete din Peste
 
  Retete de Salate
 
  Retete de Paine
 
  Desert si Prajituri
 
  Retete Bauturi
 
  Retete pentru copii  
 
  Retete vegetariene
 
  Retete dietetice
 
  Preparate din carne
 
  Retete romanesti
 
  Retete internationale
 
  Pizza si Paste
 
  Retete Bufet Suedez
 
Retete pentru incepatori
 
Ghidul Legumelor
 
  Meniuri de Sarbatori
 
  Meniu de Florii
 
  Retete de Pasti
 
  Retete de Craciun
 
  Meniu de Revelion
 
  Retete de Halloween
 
 
 
Peste la Gratar > 06 iulie 2012

Reteta tiparibila de Peste la Gratar

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: peste, curatat si taiat bucati potrivite. Daca este peste mic, poate ramane intreg. pentru saramura: rosii, usturoi, sare, piper, foi de dafin; pentru garnitura: ardei copti cu otet.
Ustensile de bucatarie: vreascuri, lemne, coceni de porumb uscati sau carbune, gratar, chibrituri, ustensile de gratar.
Dupa o zi fructuoasa de pescuit, ne relaxam si cel mai bun mod de a savura ceea ce am prins este la un gratar. Deoarece pestele se frige destul de repede, nu este nevoie sa facem un gratar de carbuni, care sa tina mult. Un foc de coceni de porumb sau vreascuri uscate este suficient.
Mai intai, curatam si apalam pestele si ne hotaram daca este nevoie sa il taiem bucatai sau, daca este mic, il frigem intreg. Carasul si linul trebuie taiati, ca sa incapa pe micul gratar improvizat.

peste la gratar - caras si lin Asteptam sa se faca jarul si asezam gratarul cu bucatile de peste.

peste se frige pe ambele parti

Avem grija sa intoarcem bucatile de peste pe ambele parti, ca sa se friga uniform.

Pestele se intoarce de pe o parte pe cealalta

Separat, pe aragaz, pregatim sosul, astfel: punem la fiert apa cu sare si piper, foi de dafin si putin suc de rosii sau cateva rosii moi date prin sita. Curatam usturoiul si il pisam marunt, iar cand sosul da in clocot, adaugam si usturoiul pisat. Turnam sosul peste peste.

sos de rosii cu usturoi pentru pestele la gratar

Servim pestele la gratar cu ardei copti, asezati printre bucatile de peste. Eventual, coacem ardeii tot pe jarul de la peste, sau pe un gratar separat. Petrecem o seara de vara foarte frumoasa in jurul gratarului de curte.

peste la gratar cu ardei copti





Retete Culinare cu Poze    Retete din Peste